OI_london_2012

OI 2012

Londonske Olimpijske igre počinju u Velsu

Organizatori Olimpijskih igara koje će se sledeće godine (27. jula – 12. avgusta) održati u Londonu objavili su raspored takmičenja.

Kako fudbalski olimpijski turniri počinju i pre službenog starta igara, tako će takmičenja zapravo početi već 25. jula i to u glavnom gradu Velsa Kardifu na čijem će se Millennium stadionu igrati uvodna utakmica ženskog fudbalskog turnira.

Povezana vest:  OI 2016, Košarkaši sigurni na početku Olimpijskih igara

Jedan od šlagera Olimpijskih igara već uobičajeno bi trebala trka na 100 metara, tako da bismo potencijalni sudar između Useina Bolta i Tajsona Gaja mogli gledati 5. avgusta. Mogući veliki plivački dvoboj na 200 metara slobodno između najtrofejnijeg olimpijca u istoriji Majkla Felpsa i australijskog povratnika Jana Torpa dogodiće se 30. jula, dok bi poslednji dan, osim ceremonije zatvaranja, mogao proći i u znaku „Dream Teama“, budući da je na rasporedu finale košarkaškog turnira na kojem će američka reprezentacija braniti zlato iz Pekinga.

Povezana vest:  EOK, Divac: Nadam se da smo ostavili utisak kakav smo želeli

Prve će se medalje deliti u subotu, 28. jula, i to u streljaštvu, biciklizmu, mačevanju, džudou, streličarstvu, plivanju i dizanju tegova.