Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković zajedno sa generalnim sekretarom Đorđem Višackim, ugostili su danas u Olimpijskoj kući najbolju odbojkašicu sveta, Tijanu Bošković. Tijani je ovom prilikom predsednik Maljković svečano uručio nagradu za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu.   

„Da bi neko bio najbolji srpski sportista, prvo mora da bude najbolji na svetu!“

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je Tijani Bošković svečano uručio nagradu za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu. Tom prilikom, predsednik Maljković je istakao: „Nikola Bošković, veliki darodavac Hilandara, otac Ruđera Boškovića, rođen je u mestu Orahov do pored Trebinja. Danas, narod koji tako brižno čuva Hilandar, ima najbolju odbojkašicu na planeti, koja se gle čuda preziva upravo Bošković, i rođena je baš u Trebinju. Rekao sam od prvog dana kada sam došao u ovu kuću da će vrata Olimpijskog komiteta uvek biti otvorena i da smo servis u funkciji vrhunskog sporta. Kada je reč o šampionki Tijani, svi smo jednoglasni kada je izbor u pitanju, nije bilo dileme.

To govori veliku stvar za jednog sportistu. Ona je vrhunski igrač, vrhunska odbojkašica iz dva razloga. Prvi, ima takozvanu obaveznu igru, ima dobru odbranu, i, naravno, u napadu ima kreaciju koju nema niko od svih koji su igrali odbojku. Iza nje stoji jedna moćna, dobro organizovana organizacija, na čelu sa Gajićem i sa Kneževićem. Odbojka je sport najkolektivniji u svim kolektivnim sportovima, gde u jednom deliću sekunde, Tijana mora da donese odluku gde da plasira svojom ubojitom rukom, i uvek, senzorskom preciznošću, pogodi tamo gde nema odbrane. To je odlika svih šampiona, svih velikih igrača. Čekamo još bolju Tijanu na Olimpijskim igrama u Parizu i medalju koja svima nama puno znači.

Ne postoji bolja potvrda našeg uspešnog rada, pri čemu mislim i na Olimpijski komitet Srbije i na državnu administraciju. Sve u svemu, da neko danas bio najbolji srpski sportista, on prvo mora biti najbolji na svetu.

Povezana vest:  Holandija slavila u Španiji – u nedelju mečevi u Mariboru i Talinu

 

Tijana Bošković se zahvalila predsedniku Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije na ovoj nagradi izjavivši: „Nije prvi put da ženska odbojkaška reprezentacija i ja lično dobijamo priznanje, ali svaki put osećam istu čast i, naravno, srećna sam zbog ovoga. Posle fantastičnih rezultata u 2022. godini, zaključujemo godinu sa ovom nagradom. Svakako da smo izuzetno motivisani svaki put da igramo za Srbiju i nadam se da ćemo i narednih godina osvajati medalje i da ćemo se opet družiti već sledeće godine“.

Povezana vest:  OLIMPIJSKE IGRE, SIDNEJ 2000, 10 GODINA OD OLIMPIJSKOG ZLATA U SIDNEJU

Od ove godine, a nakon izmena u Pravilniku o priznanjima Olimpijskog komiteta Srbije, Izvršni odbor je uveo novu kategoriju, a to je trofej za najuspešnijeg sportistu ili sportistkinju u timskim sportovima. Prvu titulu u novoj kategoriji Olimpijskog komiteta Srbije ponela je naša najbolja odbojkašica Tijana Bošković. Ona je lider odbojkaške reprezentacije Srbije i najbolja korektorka planete.  Tijana Bošković je vodila našu selekciju do obrane titule na Prvenstvu sveta u Holandiji i Poljskoj. Na ovom takmičenju, naša najbolja odbojkašica je proglašena za MVP-ija, baš kao i pre četiri godine u Japanu.

Povezana vest:  Pionirke Srbije izborile plasman na prvenstvo Evrope