Sedmog takmičarskog dana na III Evropskim igrama u Poljskoj nastupili su naši bokseri i predstavnici u badmintonu. Bokserka Nina Radovanović plasirala se u četvrtfinale u težinskoj kategoriji do 50 kg savladavši takmičarku iz Mađarske Petru Mecei, dok je Vakid Abasov pobedom u borbi protiv boksera iz Bugarske Rami Mofid Kivana u kategoriji do 71 kg obezbedio sebi plasman u top 8 ovog takmičenja.

Povezana vest:  PARAOLIMPIJADA 2012, I Kesler obezbedio najmanje srebro

Bokserka Nina Radovanović sjajno je započela svoj nastup na Evropskim igrama ubedljivo pobedivši protivnicu iz Italije Petru Mecei sa 5:0 . Ovom pobedom, Nina je obezbedila plasman u četvrtfinale u kategoriji do 50 kg koje je na programu sutra od 18.15. časova.

Vakid Abasov plasirao se u četvrtfinale u kategoriji do 71 kg savladavši takmičara iz Bugarske Rami Mofid Kivanu rezultatom 3:2. Našeg boksera četvrtfinale očekuje sutra od 20.30 časova.

Povezana vest:  Srbija i još 11 zemalja bile u inspekciji pred Olimpijske igre u Tokiju

Bokserka Nikolina Gajić izgubila je u osmini finala kategorije do 75 kg od protivnice iz Švedske, Luve Neli Holgeršon.

Danas su nastupili i naši predstavnici u badmintonu. Miks dubl u sastavu Anđela Vitman/Mihajlo Tomić poražen je u drugom meču grupne faze takmičenja od ekipe Danske, a poslednji meč u grupi odigraće u četvrtak, 29. juna.  Naša predstavnica u singlu, Marija Sudimac, izgubila je drugi meč u grupi od protivnice iz Irske Rejčel Darag, dok će poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja odigrati sutra u prepodnevnim časovima.

Povezana vest:  Južna Koreja odbila ponudu Severne Koreje za pomoć na ZOI

Kompletan raspored takmičenja i nastupa naših sportista za sredu, 28. jun, možete pronaći na linku – https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-teamserbia-na-evropskim-igrama-28-jun-2023/