Atletska reprezentacija Srbije će na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu biti predstavljena sa šestoro izuzetnih atletičara. Na čelu tima biće naša najbolja skakačica u dalj, Ivana Španović, koja će ponovo braniti boje Srbije na najvećoj sportskoj smotri. Španović, koja je dugogodišnja kraljica svetskih i evropskih skakaonica, predstavlja ikonu srpske atletike i uzor mnogim mladim sportistima.

Uz Ivanu, u disciplini skoka udalj, nastupiće i njena naslednica, talentovana Milica Gardašević. Milica je već pokazala svoje izvanredne sposobnosti i velika je nada za budućnost srpske atletike.

Povezana vest:  PRVI PUT U SRBIJI IZLOŽBA “TRENUCI ZA PAMĆENJE: OLIMPIZAM U SRBIJI 1912-2012”

Tim Srbije će biti dodatno pojačan dvema mladim i perspektivnim atletičarkama koje su već postigle zapažene rezultate.

Angelina Topić, vicešampionka Evrope u skoku uvis, sa svojim sjajnim skokovima nastaviće da nas iznenađuje i oduševljava. Adriana Vilagoš, takođe vicešampionka Evrope, će se takmičiti u bacanju koplja, disciplini u kojoj se već etablirala kao jedna od najboljih mladih bacačica.

Povezana vest:  Nojrojter imao udes, odložio let za Soči

Pored ovih izuzetnih dama, muški deo tima će predstavljati Armin Sinančević u bacanju kugle i Elzan Bibić, koji će trčati na 5000 metara. Sinančević, poznat po svojim snažnim hicima, donosi iskustvo i kvalitet, dok Bibić, sa svojim brzim tempom i izdržljivošću, predstavlja ozbiljnog takmičara na dugim prugama.

Olimpijske igre, koje će se održati u Parizu, biće prilika za srpske atletičare da pokažu svoj talent i trud na globalnoj sceni. Pariz, grad sa bogatom istorijom i kulturom, biće domaćin ove prestižne manifestacije, okupljajući najbolje sportiste iz celog sveta.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije otputovale u Tokio

Srpska atletika ima dugu i bogatu tradiciju uspeha, a naši sportisti su kroz istoriju donosili mnoge medalje i postavljali rekorde. Atletika je na programu od 1. do 11. avgusta 2024. godine.

FOTO: SAS