oks_logo

Sastanak povodom “IX Olimpijskih sportskih igara učenika“

Konstitutivna sednica Organizacionog komiteta Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije biće održana u ponedeljak, 4. aprila, u Palati „Srbija“, povodom “IX Olimpijskih sportskih igara učenika“, saopšteno je danas iz Ministarstva omladine i sporta. U maju 2012. godine će u Sremskoj Mitrovici biti održane “IX Olimpijske sportske igre učenika Srbije“, koje će okupiti više od 4.000 učenika osnovnih i srednjih škola, 500 profesora i službenih lica i 200 volontera u 12 sportskih grana.

Povezana vest:  Olimpijska štafeta prolazi kroz Dablin

Na konstitutivnoj sednici Organizacionog komiteta igara biće doneti zaključci u vezi priprema manifestacije, organizacije smeštaja i ishrane učesnika i utvrđivanja termina održavanja igara.

Sednici će prisustvovati ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Željko Tanasković, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, predsednik i članovi Odbora za sport, predstavnici Olimpijskog komiteta, Sportskog saveza, Saveta za sport i granskih sportskih saveza.

Povezana vest:  OI 2016, Milovanović ponosna; Maljković: Ispunile su zadatak

Kako se navodi u saopštenju, očekuje se i prisustvo ministra prosvete Žarka Obradovića.