oks-007

Unapređenje saradnje sa predstavnicima medija u susret Londonu 2012

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki ugostili su danas u hotelu Zira, urednike i novinare sportskih redakcija akreditovanih za praćenje Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se na odzivu, kao i na podršci i praćenju svega što Olimpijski komitet Srbije radi.

Povezana vest:  OI SOČI 2014, MOK: Promene u organizaciji neće uticati na pripreme OI

-Nalazimo se u predolimpijskoj godini, sve je više kvalifikacionih takmičenja, ali i članova olimpijskog tima Srbije. Na putu ka Londonu vaša podrška nam je od izuzetnog značaja.

Ovom prilikom predstavnicima medijskih kuća predstavljen je sistem kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, pregled sportista Srbije koji se nalaze u sistemu finansiranja Olimpijskih priprema od strane OKS, zatim važnijih međunarodnih takmičenja u predstojećem periodu, kao i plan aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije do kraja godine.

Povezana vest:  Divac: Olimpijski vekovnik je spomenik sporta

-Izuzetno nam je važno da na putu ka Londonu budemo zajedno i da maksimalno propratimo učešće naših sportista na svim kvalifikacionim takmičenjima. Verujem da našom saradnjom možemo dodatno da ojačamo podršku olimpijskom timu Srbije – rekao je generalni sekretar Đorđe Višacki i skrenuo pažnju na činjenicu da će na Igrama u Londonu biti obeleženo 100 godina od prvog učešća Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Stokholmu: – Svi se nadamo da ćemo u Londonu doći do brojke od 100 osvojenih medalja, jer ih u ovom trenutku imamo 98, ali naravno i da ćemo premašiti tu cifru.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Zastavu Srbije nosiće Dušan Domović Bulut