OKS_novi_logo

Beograd dobija 20 ulica sa imenima slavnih srpskih sportista

 

Olimpijski komitet Srbije (OKS) na današnjoj sednici Predsedništva doneo je odluku o formiranju zajedničke komisije OKS i grada Beograda sa ciljem definisanja kriterijuma i predloga za imenovanje ulica, po znamenitim sportistima.

Predsedništvo OKS je za članove ove komisije imenovalo istaknute sportiste i osvajače zlatnih olimpijskih medalja Dušana Maravića, Uroša Marovića i Mirka Nišovića.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Zorani Arunović zlato, Jasni Šekarić bronza

Naime, prema predlogu grada Beograda 20 ulica u prestonici dobiće ime po znamenitim sportistima naše zemlje.

Istovremeno, Predsedništvo je imenovalo sportskog direktora Branislava Jevtića za šefa misije OKS na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, na kojima će Srbija za sada imati 13 predstavnika (dva u plivanju, četiri u atletici i sedam u streljaštvu).

Jevtić je informisao Predsedništvo o toku priprema za Letnji „EYOF, koji će se održati u Trabzonu u Turskoj od 24. do 29. jula ove godine. Zahvaljujući velikom broju ekipa i brojnom džudo timu, Misiju OKS činiće 100 sportista i 39 službenih lica (treći po brojnosti).

Povezana vest:  OI 2016, Oba srpska čamca u polufinalu Olimpijskih igara

Po okončanju javne rasprave o nacrtu Statuta OKS, Predsedništvo je utvrdilo predlog novog Statuta i uputilo ga Skupštini na usvajanje. Tim povodom zakazana je vanredna sednica Skupštine OKS koja će se održati 28. juna.