Olimpijsko selo u Trabzonu

XI LETNJI EYOF – TRABZON 2011

Večeras otvaranje, sutra prvi dan takmičenja

Večeras je u Trabzonu ceremonija otvaranja XI letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih, a sutra sportisti 49 zemalja Evrope izlaze na borilišta.

Prvog takmičarskog dana u Trabzonu svi naši predstvanici u ekipnim sportovima (košarkaši, košarkašice, rukometaši, odbojkaši i odbojkašice) igraju svoje prve mečeve u grupnoj fazi takmičenja, a pored njih startuju i plivači i atletičari.

Povezana vest:  Poznati sportisti družili se sa posetiocima u UŠĆE Shopping Centru

Košarkašice svoj prvi meč igraju protiv domaće selekcije Turske, a košarkaši protiv Crne Gore. Odbojkašice će odmeriti snage sa vršnjakinjama iz Grčke, odbojkaši sa domaćinima – Turskom, a rukometaši svoj prvi susret igraju protiv Španije.

Prvog takmičarskog dana od plivača startuju Čelić Vuk na 200m leđno i Crevar Aleksandar na 200 prsno. Ukoliko naši plivači izbore mesto u finalu, plivaće istog dana u poslepodnevnim časovima.

Povezana vest:  Srbija trenutno ima 69 kvalifikovanih sportista za OI u Riju

Na atletskom stadionu u kvalifikacijama na 100m startovaće Šarnjai Viktor, na 400m Raović Miloš i u ženskoj konkurenciji Kaličanin Bojana. Nikolić Olja učestvovaće u trci na 2000m stipl, a Kojić Nemanja trčaće kvalifikacije na 1500m.