Zoran_Jeftic_i_Vlade_Divac

Predsednik OKS primio delegaciju Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije

Predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki primili su u Olimpijskoj kući delegaciju vojnih sportista koju je predvodio šef srpske vojne delegacije pri CISM državni sekretar Ministarstva odbrane dr Zoran Jeftić. Povod za današnji susret bilo je učešće naših vojnih sportista na 5. svetskim vojnim igrama u Rio de Ženeiru u julu ove godine.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se članovima delegacije na predstavljanju Srbije na Svetskim vojnim Igrama i rekao da pored postojeće saradnje postoji prostor za dodatno unapređenje saradanje ove dve institucije. Tokom razgovora, predsednik OKS Vlade Divac istakao je da je današnji susret dokaz da se o vojnim sportistima misli i izvan institucija sistema odbrane.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Rusija vodi posle prvog takmičarskog dana na ZOI

“Iako rezultati ostvareni na takmičenjima nisu u prvom planu, zadovoljni smo njihovim učinkom, posebno ukoliko se uzme u obzir da je naša tim bio jedan od retkih koji su činili isključivo vojna lica,” rekao je predesnik OKS.

Državni sekretar Jeftić je istakao da je u planu intenziviranje saradnje sa Olimpijskim komitetom. “Neophodno je da se učine dodatne aktivnosti sa naše strane da bi saradnja bila formalizovana. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju značajne resurse za podršku i razvoj sporta, kao što su kapaciteti u oblasti vojne medicine na našoj Vojnomedicinskoj akademiji – ocenio je Jeftić dodajući da je u planu i da se ubuduće vojni sportisti više angažuju u klasičnim vojnim disciplinama kao što su vojni pentatlon i padobranstvo, u kome su već postignuti dobri rezultati”, rekao je Jeftić.

Povezana vest:  Olimpijski plamen u Fukušimi do kraja aprila

Prijemu u Olimpijskom komitetu prisustvovali su i vojni sportisti koji su učestvovali na prošlogodišnjim Prvim zimskim svetskim vojnim igrama održanim u Italiji.