telenor_okt_2011_OKS (1)

Telenor dodatno stipendira osmoro srpskih sportista

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i generalni direktor kompanije Telenor Srbija Ćel Morten Jonsen potpisali su danas ugovor o dodatnom stipendiranju osmoro sportista u pripremama za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

Dodatne mesečne stipendije do početka Igara u Londonu dobijaće strelci Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Damir Mikec, plivači Ivan Lenđer i Velimir Stjepanović, reprezentativka u tekvondou Milica Mandić, veslač Goran Jagar (četverac bez kormilara) i kajakašica Nikolina Moldovan (dvosed sa sestrom Oliverom).

Povezana vest:  Dva nova slučaja dopinga u Londonu

Ujedno, svi sportisti dobili su od Telenora mobilne telefone i posebno prilagođen tarifini paket.

-Sa Telenorom sarađujemo već pet godina i postali smo pravi partneri sa zajedničkim ciljem da za sportiste Srbije stvorimo uslove koje zaslužuju kako bi sutra svi mogli da se radujemo njihovim uspesima – rekao je Divac posle potpisivanja ugovora u sedištu kompanije Telenor u Beogradu.

Povezana vest:  OI 2016, Felps osvojio još dva olimpijska zlata

Prvi čovek Telenora Ćel Morten Jonsen poželeo je stipendistima da baš neko od njih osvoji jubilarnu, 100. olimpijsku medalju za Srbiju.

-Kao i uoči prethodnih OI u Pekingu, pomažemo sportistima u pripremama za London. Srpski sport je pod velikom pažnjom javnosti, jer građani uspehe doživaljavaju kao svoje. Zato želimo da ovim stipendiranjem osam izabranih sportista približimo svima onima koji navijaju za njih – kazao je on.

Povezana vest:  OI 2016, Biće dovoljno soba za vreme OI 2016. godine

Olimpijski tim Srbije narednih godina u Londonu obeležiće tačno 100 godina od prvog nastupa na Igrama, 1912. u Stokholmu.

telenor_okt_2011_OKS (2)