vlade_divac_hajat

Divac: U London sa više od 80 sportista

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS Vlade Divac očekuje da će naša zemlja naredne godine na Olimpijskim igrama u Londonu imati između 80 i 90 sportista. On je danas u Kraljevu učestvovao na “Olimpijskom času” za učenike osnovnih škola, projektu promocije olimpijskih vrednosti koji sprovodi Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Fondom sporta i olimpizam.

Govoreći novinarima o predstojećim Olimpijskim igrama, Vlade Divac je naglasio da poslednjih godinu i po dana OKS sistematski radi na tome da bude u službi sportista, koji uzvraćaju dobrim rezultatima.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Zlato za Damira Mikeca u disciplini MK pištolj 50m

-O medaljama ne bih licitirao, ali sam siguran da će nas više sportista i timova prijatno iznenaditi – rekao je Divac.

Zamoljen da prokomentariše svoju kandidaturu za košarkašku “Kuću slavnih” u Sprigfildu, Vlade Divac je kazao da je to velika čast za njega i srpsku košarku.

-To je kruna moje karijere. Ali, to je i priznanje našoj košarci, državi i narodu koji me je podržavao tokom cele karijere – rekao je Divac.

Povezana vest:  Ukrajina odustala od ZOI 2022, kandidovaće se za 2026.

Učestvujući na “Olimpijskom času” za učenike nekoliko kraljevačkih osnovnih škola, Divac je deci poručio da treba da se bave sportom, da sebi postavljaju sportske ciljeve, ali da pri tom poštuju protivnike, da se druže i raduju igri. Odgovarajući na veliki broj pitanja osnovaca, Vlade Divac je rekao da mu je bilo lepo u svim sredinama za koje je igrao.

Povezana vest:  OKS I TELENOR ORGANIZOVALI DRUŽENJE SA OLIMPIJCIMA

-Ako baš moram da izdvojim, najlepše je bilo u Kraljevu, dok sam igrao za “Slogu”, kao i u Sakramentu – rekao je Divac.

Kao svoje dečačke uzore naveo je Krešimira Chosića i Tomislava Andrića Džigija. On je izrazio nadu da će neko od prisutnih osnovaca jednog dana učestvovati na Olimpijskim igrama i podsetio da je sa reprezentacijom osvojio srebrne olimpijske medalje na Igrama 1988.godine u Seulu i 1996. godine u Atlanti.