olimp.cas017

OLIMPIJSKI ČAS U KRALJEVU
 
U Osnovnoj školi „4. Kraljevački bataljon“ u Kraljevu danas je održan četvrti po redu Olimpijski čas koji Fond sporta i olimpizma i Olimpijski komitet Srbije sprovode uz podršku Olimpijske solidarnosti MOK sa ciljem promocije olimpijskih vrednosti kod naših najmlađih sugrađana.
Pod sloganom „Za bolji svet u duhu olimpijskih vrednosti“ kroz niz edukativnih radionica i igraonica   osnovci iz Kraljeva naučili su na „Olimpijskom času“, 5 važnih olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom – uživanje u sportu, fer plej, poštovanje, izvrsnost i jedinstvo duha, tela i uma. Radionice su realizovane kroz 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih krugova.
Sa polaznicima Olimpijskog časa družili su se predsednik OKS Vlade Divac i predsednik Sportske komisije OKS Nikola Kuljača.
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo došli i do Kraljeva, jer se ja ovde ne osećam kao gost. Ovo je i moj grad. Danas ovde imate prilku da naučite kako možete da čuvate svoju životnu sredinu, svoj grad i na koji način da pokažete drugima koliko je to važno. Budite dobri drugari i dobri đaci, bavite se sportom, budite uporni u svemu što radite jer tako će te stići do ostvarenja svojih snova,“ rekao je polaznicima „Olimpijskog časa“ predsednik OKS Vlade Divac.
Na tribini čiji su učesnici bili učenici 7. i 8. razreda, Vlade Divac i Nikola Kuljača, predsednik Sportske komisije OKS, ali i vaterpolista i osvajač dve olimpijske medalje, podelili su sa svojim sagovornicima iskustvo sa Olimpijskih igara i svega što su naučili kroz bavljenje sportom. Osnovce iz Kraljeva interesovalo je koji im je bio omiljeni koš, odnosno odbrana, čega su se odrekli zbog sporta.
Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović poručio je svojim mlađim sugrađanima: „Bavite se sportom da biste postali veliki i uspešni kao naši gosti danas. Vlade Divac je nosio u srcu i glavi ono što ga je dovelo do vrhunskih rezultata u sportu. Izgradio je sjajnu košarkašku karijeru, a danas naš sport predstavlja u svetu kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.“
Povezana vest:  Barselona odustala od kandidature za ZOI 2022, cilj 2026.