Strahinja Stanisic

Strahinja Stanišić 19. u trci veleslaloma na prvim ZOI mladih u Insbruku
 
Sedmog dana takmičenja na prvim Zimskim olimpijskim igrama mladih uInsbruku, predstavnik Srbije u alpskom skijanju, Strahinja Stanišić zauzeo je 19. mesto u konačnom plasmanu trke veleslaloma.
Strahinja je u prvoj trci veleslaloma zauzeo 29. poziciju sa vremenom 1:01.85 i zaostatkom od 4.90 sekundi za prvoplasiranim Mihom Hrobatom iz Slovenije. To je bilo dovoljno da se kvalifikuje za drugu vožnju. Od ukupno 64 takmičara, predstavnika 56 nacionalnih olimpijskih  komiteta, prvu trku nije završilo 15 takmičara, dok je 1 diskvalifikovan.
Strahinja je još bolje vozio u drugoj trci i ostvario rezultat 57.15, zaostavši samo 2.76 sekunde za prvoplasiranim u ovoj trci i u ukupnom plasmanu, Marcom Schwarzom iz Austrije. Taj rezultat omogućio je našem takmičaru da u ukupnom plasmanu zauzme jako dobro 19. mesto. Drugu trku nije završilo 8 takmičara, dok je pobednik prve trke, Hrobat, diskvalifikovan.
Ostvarenim rezultatom Strahinja je premašio svoja očekivanja sa ispraćaja Tima u Insbruk, kada je rekao da bi bio zadovoljan sa plasmanom oko 30. mesta.
Zlatnu medalju osvojio je Schwarz Marco iz Austirje, srebrnu Zingerle Hannes iz Italije, a bronzanu iz Švajcarske.
Poslednjeg dana takmičenja u Insbruku, 21. januara, Strahinju očekuje i nastup u slalomu.

 

Povezana vest:  OI 2012, Britanska policija uhapsila 97 preprodavaca karata za OI