Ed Husic, poslanik u Parlamentu Australije, Lari Sengstok iz kosarkaske lige Australije, Marak Arbib, ministar sporta Australije, Vlade Divac, predsednik OKS

Predsednik OKS Vlade Divac susreo se u Sidneju sa generalnim sekretarom nacionalnog olimpijskog komiteta  i ministrom sporta Australije
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, za vreme svog boravka u Australiji, sreo se u Sidneju sa generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Australije Krejgom Filipsom i ministrom sporta Vlade Australije Markom Arbibom.
Prilikom susreta sa Krejgom Filipsom, generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Australije, predsednik OKS upoznao je domaćina sa razvojem olimpijskog sporta u Srbiji i sistemskim promenama koje je doneo novi zakon o sportu. Predsednik OKS skrenuo je pažnju na značaj ciklusa XXX Olimpijade, za olimpijski pokret u našoj zemlji, s obzirom na obeležavanje 100 godina od prvog učešća na Igrama u Stokholmu i pohoda na 100-u olimpijsku medalju, za naš tim, na predstojećim Igrama. Krejg Filips rekao je da očekuje da njegovu zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu predstavlja oko 200 sportista. S obzirom na aktuelni Australian Open Krejg Filips napomenuo kako Novaka Đokovića smatra pravim ambasadorom Srbije i srpskog sporta.
U razgovoru sa ministrom sporta Australije Markom Arbibom tema je bila potencijalna saradnja dve zemlje u ovoj oblasti, ali i problemi savremenog sporta poput dopinga. Sagovornici su se složili da je doping jedan od najvećih problema sporta danas.
„Bili su ovo korisni susreti imajući u vidu nagoveštene mogućnosti saradnje dve zemlje na sportskom planu. Razmenili smo veliki broj ideja i biću zadovoljan ukoliko realizujemo barem jedan deo onoga o čemu smo razgovarali,“ rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Povezana vest:  Soči i ostale igre: Putin protiv terorista