Druzenje_sa_olimpijcima2

OKS I TELENOR ORGANIZOVALI DRUŽENJE SA OLIMPIJCIMA
 
Olimpijski komitet Srbije i Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, organizovali su prvo u nizu druženje olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Igrama u Londonu i novinara.
O planovima do Olimpijskih igara, toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske pričali su vaterpolisti Slobodan Soro i Milan Aleksić, reprezentativke u streljaštvu Ivana Maksimović i Zorana Arunović, veslači Goran Jagar, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Miljan Vuković, kajakaš Marko Tomićević i tekvondoka Dragana Gladović. Glavne zaključke i informacije trenutnom stanju olimpijskog tima dao je Branislav Jevtić, šef misije za London.
Druženju su prisustvovali i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS-a i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora.
“Olimpijski tim Srbije u ovom trenutku ima 56 kvalifikovanih sportista, plus 6 tenisera koji će prema učesničkoj simulaciji i pozicijama na ATP odnosno WTA listi svakako biti učesnici Igara. U preostala tri meseca do Londona, one koji još uvek nisu izborili vize, čeka niz kvalifikacionih takmičenja. Ukoliko bi se na Igre plasirale sve tri ekipe koje u ovom trenutku imaju šansu, rukometna reprezentacija, kao i muška i ženska odbojkaška selekcija, Tim Srbije brojao bi i više od 100 sportista“, kaže Branislav Jevtić, šef misije za London.
Druženje olimpijaca i novinara je još jedna zajednička akcija Olimpijskog komiteta Srbije i Telenora u cilju da se dodatno podrže i promovišu sportisti, približe javnosti i napravi prava atmosfera pred najveće takmičenje koje ih očekuje.
Olimpijski sat, koji je postavila kompanija Telenor u saradnji sa OKS-om preko puta hotela Moskve, broji još 121 dan do početka Olimpijskih igara u Londonu i najvećih izazova u ovoj godini za sve sportiste.

 

Povezana vest:  Konkurs za maskotu Olimpijskog tima Srbije produžen do 11. marta