ioc-coordination-commission-2012

MOK: Olimpijske igre u Londonu biće izuzetan događaj
 
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pohvalio je danas pripreme Londona za Olimpijske igre i konstatovao da je glavni grad Velike Britanije na dobrom putu da podari svetu jedan izuzetan događaj.
U razgovoru sa novinarima na kraju 10. i konačne posete Londonu funkcioner MOK-a Denis Osvald rekao je da su završeni radovi na svim objektima i da je preostalo samo da se urade „fini radovi“ na nekima od njih.
-Ostalo je još 119 dana do početka Igara, ali već danas možemo reći da je London spreman da dočeka svet. Pre sedam godina u Singapuru, London je predstavio jaku ponudu i veoma smo zadovoljni što ta vizija postaje stvarnost – rekao je Osvald.
Osvald je dodao da se u Londonu već „oseća groznica Olimpijskih igara.
-Mi nemamo sumnju da će ovo leto u Britaniji biti kao nijedno drugo. Svet očekuje mnogo od Londona, znamo da je London spreman i da ljudi neće biti razočarani.
On je iskoristio priliku da čelne ljude Igara pozove da zadrže fokus do kraja i da vode računa i o najsitnijim detaljima.
-To vam je kao u trci, sekundi prave razliku između zlata, srebra i bronze. Vi ste uradili ogroman posao, ali ostanite fokusirani i vi ćete doći do cilja – poručio je Osvald.
Čelnici MOK-a odbacili su kritike na račun načina distribucije ulaznica, jer je potražnja prevazišla ponudu.
-Mi smo potpuno zadovoljni načinom na koji se prodaju ulaznice. Veliko interesovanje je samo rezultat uspeha Igara. Na nekim ranijim takmičenjima plašili smo se praznih tribina, ali ovde to sigurno neće biti slučaj – zaključio je Osvald.
Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

 

Povezana vest:  Danas tačno godinu dana do početka Olimpjiskih igara u Londonu