Natasa_Jankovic

Olimpijski plamen krenuo iz Olimpije
Olimpijski plamen, simbol mira, jedinstva i prijateljstva, zapaljen je 10. maja sunčevim zracima u Herinom hramu, na drevnom stadionu u Olimpiji gde su održane prve Olimpijske igre.
Čast da proteklog vikenda u Solunu, bude jedan od nosilaca olimpijske baklje na njenom putu od Olimpije do Londona imala je i Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma – Olimpijskog muzeja u Beogradu.
Posle osmodnevnog putovanja po Grčkoj, plamen će 17. maja stići u Atinu gde će biti predat gradu domaćinu XXX Letnjih olimpijskih igara Londonu, a na svom putu baklja će za 70 dana preći oko 12.000 km kroz gradove Velike Britanije i Irske. Paljenjem olimpijskog plamena na Olimpijskom stadionu u Londonu, 27. jula, biće označen početak 30. jubilarnih Olimpijskih igara.
Noseći olimpijski plamen Nataša je protrčala ispred Olimpijskog muzeja u Solunu.
Direkortka Fonda sporta i olimpizma dobila je na poklon baklju koju je nosila u Solunu, pa će u budućnosti baklja Olimpijskih igara u Londonu, biti deo postavke Olimpijskog muzeja u Beogradu.
“Veoma sam srećna što je baš meni pripala ta čast da budem nosilac ovog simbola jedinstva i prijateljstva. Posebno mi znači to što sam plamen nosila u postojbini olimpizma i Olimpijskih igara,“ rekla je Jankovićeva.

 

Povezana vest:  Predsednik OKS Vlade Divac potpisao poziv za učešće na 30. letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012.