eko_sombor

ANTONIJA NAĐ I SREĆKO PREDVODILI OLIMPIJSKI KARAVAN U SOMBORU

Petnaeste po redu „EkOlimpijske igre“ održane su danas u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Somboru. Očekivanja od Olimpijskih igara u Londonu, đacima je prenela kajakašica Antonija Nađ, član Olimpijskog tima Srbije.

Učesnici „EkOlimpijskih igara“ su kroz četiri tematske celine kroz i igru i druženje naučili koje su osnovne olimpijske vrednosti, zašto je važno i dobro baviti se sportom. Naučili su kako se osnovni pojmovi iz oblasti olimpizma kažu na engleskom, a imali su i priliku da od Antonije Nađ sazanaju nešto više o kajaku.

Povezana vest:  Skijašica Nevena Ignjatović će nositi zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Antonija je podelila sa učesnicima „EkOlimpijskih igara“ svoje iskustvo stečeno kroz bavljenje sportom, odgovarala na dečija pitanja i pričala o tome koliko se žrtvovala, ali i šta joj je sport dao.

„Uvek rado učestvujem u ovakvim akcijama koje organizuje Olimpijski komitet Srbije. Svima od srca preporučujem da se bave sportom i da daju prednost sportu u odnosu na izlaske i ekskurzije. Ja sam to uradila i stigla sam do Olimpijskih igara,” poručila je Antonija Nađ.

Decu je zanimalo koje sportiste bi Antonija želela da upozna u Londonu, kao i koliko je medalja osvojila u dosadašnjoj karijeri. „Nadam se da ću na Igrama u Londonu imati priliku da upoznam mnogo velikana iz sveta sporta. Meni lično je omiljeni sportista Majkl Felps i nadam se da ću ga sresti u Olimpijskom selu. Poslednji put kada sam brojala svoje medalje, stigla sam do cifre 280, a treniram naporno pa se nadam da će se posle Londona ta brojka uvećati. Verujem u medalju, inače ne bih imala motiv da treniram,“ rekla je Antonija.

Povezana vest:  Obeleženo 100 dana do početka ZOI u Sočiju

Školarci su se posebno obradovali druženju i slikanju sa Srećkom – maskotom i članom Olimpijskog tima Srbije, i obećali da će u Londonu navijati za Srećkove drugare iz Tima.

Kompanija Procter and Gamble, sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, poklonila je ovom prilikom Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ bicikle i lopte a Vojvođanska banka, koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja nagradila je decu prikladnim poklonima.

Povezana vest:  Protivnici OI u Budimpešti sakupili dovoljno potpisa za referendum

Sledeće „EkOlimpijske igre“ održaće se 23. maja u Svilajncu.