OKS_novi_logo

PREDSEDNIŠTVO OKS USVOJILO GODIŠNJE PROGRAME ZA 2013. GODINU
 
Na XXXII sednici Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije usvojeni su programi OKS za 2013-u, kao i programi nacionalnih granskih sportskih saveza olimpijskih sportova kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta.
Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki upoznao je članove Predsedništva sa detaljima programa Olimpijkog komiteta za 2013. godinu, koji predstavljaju kontinuitet razvojih programa iz tekućeg olimpijskog ciklusa i nastavak dugoročnog planiranja razvoja vrhunskog sporta. Programi obuhvataju sve aktivnosti i sadržaje vezana za takmičenja u 2013-oj, kao i sportske i edukativne programe.
Predsedništvo je usvojilo i programe nacionalnih granskih sportskih saveza olimpijskih sportova, koji će, po prvi put za 2013-u, Olimpijski komitet Srbije objedinjeno podneti Ministarsvu omladine i sporta Republike Srbije.
Redovna tačka na sednici Predsedništva OKS ticala se Olimpijskih igrara u Londonu. Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije i sportski direktor OKS Branislav Jevtić informisao je Predsedništvo da se u periodu od prethodne sednice Status Misije uvećao na 97 sportista, plasmanom ženske odbojkaške reprezentacije i ostvarenom „B“ normom Dragutina Topića u skoku u vis.
Sa kvalifikovanom odbojkaškom reprezentacijom Tim Srbije će na Olimpijskim igrama u Londonu imati predstavnike u ukupno 15 sportova. Ovaj broj se više neće uvećavati, ali bi broj sportista, odnosno članova Tima mogao biti veći.
Do kraja kvalifikacionog perioda sportisti Srbije još imaju šansu da se kvalifikuju u odbojci (muška selekcija na kvalifikacionom turniru od 02. do 10.jun), odnosno moguće je da se lista učesnika proširi u pojedinim disciplinama atletike i plivanja.
Šef Miisje informisao je članove Predsedništva i da je Steljački savez Srbije opredelio osvojene kvote na osam učesnika.
Jevtić je preneo članovima Predsedništva da je prethodnih dana održan niz sastanaka sa predstavnicima saveza čiji sportisti će nastupiti u Londonu u cilju što efikasnije pripreme po pitanju svih elemenata vezanih za odlazak i učešće sportista Srbije na Olimpijskim igrama. Konstatovano je da se zdravstveni pregledi kvalifikovanih sportista za Olimpijske igre u Londonu obavljaju se prema utvrđenoj dinamici u Republičkom zavodu za sport.

 

Povezana vest:  OI 2012, KLAĐENJE, Na šta sve možete da se kladite tokom OI u Londonu