samsung2

Samsungova humanitarna akcija u duhu OI
 
Nakon promocije humanitarne akcije „Hope Relay“ širom Srbije, Samsungov „Karavan nade“ stiže u Beograd.  Beograđani će, u subotu, 16. juna  od 16.00 sati na platou ispred tržnog centra „Ušće“, moći da se priključe humanitarnoj akciji kojom kompanija Samsung Electronics pomaže SOS Dečija sela u Srbiji. Domaćin karavana biće Dejan Cukić, a svi prisutni mogu da se upoznaju sa najnovijim Samsung uređajima, preuzmu aplikaciju i uživaju uz muziku grupe  „Perpetum mobile“. Kompanija Samsung Electronics poziva sve građane da se priključe i simboličnom „Trkom nade“ pruže podršku ovoj humanitarnoj inicijativi koja će trajati sve do 12. septembra.
Pored Beograda, „Hope Relay“ karavan posetio je  Niš, Kragujevac i Novi Sad i pružio priliku građanima širom Srbije da preuzimanjem ove  sportske aplikacije za smart telefone daju i lični doprinos ovoj akciji. Da podsetimo, „ Hope Relay“ aplikacija meri kretanje, a za svaka svaka tri pređena kilometra kompanija „Samsung“ donira 100 dinara Dečijim selima u Srbiji.
Da biste učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji potrebno je da preuzmete besplatnu aplikaciju „Hope Relay“ sa Samsung Apps i Play Store-a. Ova aplikacija pomoću GPS-a prati svaki kilometar pređen u trčanju, hodanju, na biciklu ili čak na skejtbordu, pod uslovom da je kretanje sporije od 40 km/h. Korisnici mogu da kreiraju svog „avatara“, a imaju i opciju da „podele“ svoje rezultate na društvenoj mreži Facebook, naprave timove za takmičenje ili čak da uporede pretrčanu kilometražu sa učesnicima iz ostalih gradova. Za svakog pojedinca, aplikacija prikazuje ključnu statistiku, uključujući pređenu kilometražu, koliko novca je prikupljeno i kakav je vaš rezultat  u odnosu na ostale učesnike „Trke nade“.
Samsungovu „Trku nade“ podržale su brojne poznate ličnosti, među kojima su sportisti Slobodan Soro, Dejan Udovičić, Ivan Lenđer, Aleksandar Karakašević, muzičari Dejan Cukić, Zvonimir Đukić-Đule, TV lica Ivon Jafali, Zoran Kesić i Dejan Pantelić, radio voditelj Igor Brakus, kao i glumica Nataša Tapušković. Ambasadori ovog projekta, na globalnom nivou, su poznati fudbaler Dejvid Bekam i poznati kulinarski majstor Džejmi Oliver.

 

Povezana vest:  OKS i EKO Srbija zajedno do Igara u Riju 2016. godine