OI_london_2012

Kazahstanski olimpijci ne mogu bez kobasica od konjskog mesa
 
Olimpijski tim Kazakstana najavio je da će pokušati da u Veliku Britaniju uveze kobasice od konjskog mesa koje su kazahstanskim sportistima neophodne u postozanju dobrih rezultata na Olimpijskim igrama ovog leta u Londonu.
Ostaje, međutim, nejasno kako će kobasice biti unete u Veliku Britaniju s ozbirom na njene veoma striktne zakone o uvozu mesa i mesnih prerađevina.
Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), kazahstanske vlasti tvrde da je konjsko meso glavni sastojak nacionalne kuhinje i da je ono neophodno sportistima za ostvarivanje vrhunskih rezultata.
Kazahstanski tim je, uglavnom, sastavljen od boksera, rvača i dizača tegova kojima je potrebna ishrana bogata proteinima.
Kazahstanski zvaničnik Elsijar Kangatov objasnio je da domaći sportisti moraju dobiti adekvatnu hranu i dodao da nacionalni komitet planira da u Veliku Britaniju uveze konjsko meso i kavijar.
Za Kazahstan će se na Olimpijadi u Londonu takmičiti 114 sportista.
Vlasti ove centralnoazijske države bogate naftom obećale su sportistima velike novčane nagrade u slučaju osvajanja medalja – 200.000 dolara za zlato, 150.000 za srebro i 75.000 za bronzu.

 

Povezana vest:  18. OLIMPIJSKE IGRE 1964, Olimpijske igre 1964. konačno stigle u Aziju