srdjan_mrvaljevic_civil

Srđan Mrvaljević: Čast nositi zastavu

Crnogorski sportisti na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu ne obećavaju medalje, ali će sve učiniti da do njih dođu, poručio je džudista Srđan Mrvaljević.

Vicešampion sveta i najbolji spotrtista Crne Gore u 2011. godini nosiće crnogorsku zastavu na svečanom otvaranju Igara.

Mrvaljević je na promociji sportista koji će Crnu Goru predstavljati u Londonu kazao da je nositi državnu zastavu ogromna čast i emotivan momenat u njegovom životu.

-Mi ne obećavamo medalju, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe, da ćemo se boriti koliko možemo i da budemo konkurentni sa celim svetom – rekao je Mrvaljevic.

Predsjednik Fiip Vujanović, koji je uručio zastavu Mrvaljeviću, zahvalio se crnogorskim sportistima za trud koji su napravili da bi otišli na OI.

-Uveren sam da će se crnogorski sportisti u Londonu boriti za boje naše države emocijom koju imaju i da će sve uložiti da postignu uspeh. Mi ćemo se radovati njihovom uspehu – rekao je Vujanović.

Povezana vest:  Predstavljena olimpijska baklja za Igre u Tokiju 2020. godine

Premijer Igor Lukšić kazao je da je biti u društvu sportista koji su svojim rezultatima zavredili mesto u crnogorskom olimpijskom timu nesvakidašnje je zadovoljstvo i čast.

-Ponosni smo što se danas crnogorska zastava vijori u londonskoj Ridžent ulici. Vaš talenat, naporan rad, disciplinovanost i požrtvovanost učinio nas je ponosnim i doveo Crnu Goru u poziciju da bude jedna od najuspešnijih nacija po broju učesnika na OI u odnosu na broj stanovnika -rekao je Lukšic.

On je naglasio da ce u narednim danima svi gradani Crne Gore biti uz sve svoje sportiste.

-Nema srca u Crnoj Gori koje neće zaigrati dok na sportskim borilištima budete branili boje državnog tima. Želim vam da snažnim sportskim duhom, praćeni sportskom srećom krenete ka još jednom sportskom svitanju – rekao je Lukšic.

On je kazao da su imena crnogorskih sportista već upisana u istoriju olimpijskog i crnogorskog sporta.

Povezana vest:  ODRŽANA XXI SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

-Već je cela Crna Gora ponosna na vas. U danima pred nama ispisaćete narednu stranicu. Uveren sam da ćete, nošeni olimpijskim duhom i energijom, obradovati građane Crne Gore; ponosom ispuniti sve naše domove. I da ćemo se svi zajedno ponovo radovati na crnogorskim trgovima – rekao je Lukšic.

Predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da je Crna Gora pripremila sjajan i brojan tim za London i da je time ostvarila prvu pobedu.

-To je pobeda pre pobjeda na borilištima kojih će siguran sam biti. Imati 33 sportista iz jedne male države je sjajna stvar. Za naše uspehe i prepoznatljiv status u međunarodnom olimpijskom pokretu zahvalni smo MOK, Vladi i sponzorima, svima kojima su u nama videli partnere – rekao je Simonović.

On je podsetio da rukometašice Maja Savić i Bojana Popović i vaterpolista Vladimir Gojković nakon igara završiti karijeru.

Povezana vest:  Ruski hakeri: Dopingovani Vigins, Frum, Kvitova, Matek-Sends

-Idemo za London pod našom zastavom i himnom na usnama. Svesni smo izazova koji nas na tom putu čekaju, ali sigurni smo da ćemo ostvariti naše snove – zaključio je Simonovic.

Igre u Londonu biće održane od 27. jula do 12. avgusta.

Nastup na Olimpijskim igrama obezbijedilo je 33 crnogorskih sportista, koji ce se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

Crnu Goru ce u Londonu predstavljati vaterpolisti (13), rukometašice (14), atletičari Danijel Furtula i Slađana Perunović, džudista Srdan Mrvaljević, strelac Nikola Šaranovic, bokser Boško Drašković i jedrilicar Milivoj Dukić.

Šef misije COK na OI Igor Vušurovic kazao je da crnogorski sportisti pututuju za London 25. jula.

-Misija putuje u nedelju, dok je odlazak sportista planiran za 25. jul. Prethodno će, dva dana ranije, stići Dukić. Podizanje zastave zakazano je za 28. jul – rekao je Vušurović.