OI_london_2012

Za lažne olimpijske karte u Izraelu dali 3.100 dolara

 

Jedna od omiljenih zabava izraelske porodice Horeš je praćenje sportskih događaja, pa su ove godine roditelji Danijela Horeša odlučili da ga iznenade kartama za najveći sportski događaj ovog leta i putovanajem u London na Olimpijske igre. Pronašli su karte na vebasajtu 2012. tickets.org. i platili ulaznice za finale u košarci i plivanju. Danijel je jedva čekao početak Olimpijade i znao je i detalje svih nadmetanja, izjavio je njegov otac za drugi kanal izraelske televizije.

Povezana vest:  Italija ponovo razmišlja o kandidaturi za OI

Horešovi su za karte platili oko 3.100 dolara i obećano im je da će stići na kućnu adresu do 10. jula. Karte, međutim, nikada nisu stigle i kada je porodica zatražila objašnjenje na sajtu – nije bilo odgovora. Da su Horešovi malo istražili situaciju otkrili bi upozorenja na zvaničnim sajtovima Olimpijskih igara na kojima se korisnici obaveštavaju o neovlašćenim prodajama karata, uključujući i vebsajt sa kojeg su pokušali da ih kupe.

Povezana vest:  OI 2016, Vasić i Bedjik u polufinalu Olimpijskih igara

Porodica je ipak odlučila da otputuje u London, gde će kupiti prave karte za Igre – poklon za Danijela povodom njegove Bar Micve – čina proglašenja verske punoletnosti, jer je napunio 13 godina.