Novak_Djokovic_forehand_OI

Polovičan uspeh srpskih sportista drugog dana na OI

 

Srpski sportisti drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu imali su polovičan uspeh. Vaterpolisti Srbije su pobedom počeli nastup u Londonu, pošto su ubedljivo savladali branioca olimpijske titule Mađarsku sa 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4), u prvom kolu Grupe B. Najefikasniji u timu Srbije bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Filip Filipović, Duško Pijetlović i Slobodan Nikić postigli su po dva, dok su Vanja Udovičić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović upisali po jedan pogodak.

Vaterpolisti srbije će u drugom kolu igrati u utorak protiv domaćina Velike Britanije.

Plivači nisu danas imali mnogo uspeha. Radovan Siljevski nije uspeo da se plasira u polufinale discipline 200 metara slobodnim stilom, zauzevši drugo mesto u svojoj grupi što ipak nije bilo dovoljno jer je njegov rezultat za više od četiri sekunde bio slabiji od potrebnog za plasman.

Povezana vest:  Predsednik OKS primio generalnog sekretara Svetske asocijacije Sport za sve

Plivači iz Srbije nisu uspeli da se plasiraju ni u finale štafete 4×100 slobodnim stilom, pošto su bili 13. u današnjim kvalifikacijama. Reprezentacija Srbije prvi put je učestvovala u toj disciplini na Olimpijskim igrama, a plivali su Milorad Čavić, Ivan Lenđer, Radovan Siljevski i Velimir Stjepanović.

Stonoteniser Aleksandar Karakašević završio je takmičenje na OI u Londonu u drugom kolu, pošto je danas izgubio od Mađara Danijela Cvikla sa 4:1 u setovima (12:10, 12:10, 10:12, 11:8, 12:10).

Teniser Novak Đoković plasirao se večeras u singlu u drugo kolo turnira u Londonu pošto je savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:2).  Đokovićev meč je zbog kiše dvaput odložen. Đoković koji je postavljen za drugog nosioca, dozvolio je Fonjiniju, 65. igračem na ATP listi, da odigra veoma dobar prvi set i iskoristi svoju šansu u taj breku.

Povezana vest:  OI 2016, Tijana Bogdanović nosi zastavu Srbije na zatvaranju 31.Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru

Meč u muškom dublu Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, protiv Slovaka Martina Klizana i Lukaša Lacka, odložen je za ponedeljak zbog kiše.

Strelkinja Zorana Arunović zauzela je sedmo, pretposlednje mesto u finalu discipline vazdušni pištolj na 10 metara. Arunović je posle nastupa u finalu izjavila da je podlegla pritisku.

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od Španije sa 21:26 (14:10), u prvom kolu takmičenja u Grupi B. Najefikasniji u timu Srbije bili su Momir Ilić sa šest, Ivan Stanković sa 4 i Ian nikčević sa tri gola. U timu Španije Melio Sarmiento je bio najefikasniji sa pet golova.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Pušteno u prodaju milion ulaznica

Srpski rukometaši bili su ravnopravni veći deo meča, a u prvom poluvremenu bili su bolji od svojih protivnika, nadigravši ih pre svega iz kontranapada. Španci su, međutim, u nastavku igrali bolje i uspeli da preokrenu rezultat.

Muška odbojkaska reprezentacija Srbije odigrala je danas razočaravajuće protiv SAD izgubivši sa 0:3 (17:25, 22:25, 21:25) u prvoj utakmici Grupe B. U igri reprezentativaca Srbije bilo je mnogo grešaka, dok je u iskusnijem, američkom timu odlično funkcionisao dobar blok i servis.