Velimir_Stjepanovic

REZULTAT SRPSKIH SPORTISTA TREĆEG DANA (30. JUL)

Stjepanović iznenadio plasmanom u finale, teniseri uspešni

 

Treći dan Olimpijskih igara u Londonu obeležio je plasman plivača Velimira Stjepanovića u finale discipline 200 metara delfin, kao i pobede Ane Ivanović i Janka Tipsarevića.  Plivač Velimir Stjepanović ostvario je veliki uspeh i sa osmim vremenom u polufinalu plasirao se u sutrašnje finale u disciplini 200 metara delfin.

Povezana vest:  OI 2016, Tompson: Nisam znala kako da proslavim pobedu

Teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Olenu Baltaču iz Velike Britanije sa 2:0, kao i Janko Tipsarević koji je savladao Nemca Filipa Pečnera sa 2:1.  U dublu Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević pobedili su slovački par Martina Kližana i Lukaša Lacka sa 2:0, dok su Novak Đoković i Viktor Troicki završili takmičenje u prvom kolu pošto su izgubili od Šveđana Johana Brunstroma i Roberta Lindšteta sa 0:2.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Beloruskinja Domračeva osvojila drugo zlato na ZOI

Veslači Nikola Stojić i Nenad Beđik plasirali su se u polufinale trke dvojac bez kormilara i oni će nastaviti takmičenje na OI u sredu.

Četverac bez kormilara u kojem veslaju Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić nastaviće takmičenje u repesažu, u kojem će pokušati da izbore mesto u polufinalu.

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev nije uspeo da se plasira u finale i takmičenje u disciplini vazdušna puška 10 metara završio je na 30. mestu.

Povezana vest:  Raspored srpskih sportista za 8. avgust (12. dan)

Odbojkašice Srbije ni u drugom kolu nisu uspele da zabeleže prve bodove na Olimpijskim igrama, a izgubile su od Južne Koreje sa 1:3.