aleksandar_maksimovic_kosutnjak

Jevtićeva želi da stigne na cilj, a Maksimović medalju

 

Atletičarka Olivera Jevtić rekla je danas da joj je cilj na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu da završi maratonsku trku, dok je rvač Aleksandar Maksimović kazao da će dati sve od sebe da Srbiji donese medalju. Igre u Londonu Jevtićevoj će biti četvrte u karijeri, dok će 24-godišnji Maksimović prvi put učestvovati na najvećem sportskom događaju.

Povezana vest:  Britanci angažuju za obezbeđenje OI 13.500 vojnika

-Zaista nije fraza, ali san svakog sportiste je da ode na OI. Ja sam uspela iz prvog pokušaja da ostvarim A olimpijsku normu, trčala sam čak pet minuta brže od norme… Moj cilj u Londonu je da završim maraton, jer sam bila povređena dve godine. Da mi je neko pričao pre dva meseca da ću ići na OI ne bih mu verovala – rekla je iskusna maratonka novinarima na beogradskom aerodromu, uoči leta u London.

Povezana vest:  PROMOVISANA VISA OLIMPIJSKA KARTICA, Podrška zlata vredna

Makismović je kazao da će pokušati da se kući vrati sa medaljom.

-Na svetskim kvalifikacijama sam zauzeo treće mesto, pobedio sam rvača koji već ima olimpijsku medalju i brojna evropska i svetska odličja. Ja bih zaista voleo da Srbiji posle 24 godine donesem olimpijsku medalju u rvanju. Daću sve od sebe i nadam se da vas neću izneveriti – kazao je Maksimović.

Povezana vest:  REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA SEDMOG DANA, Čavić četvrti, Đoković ostao bez finala

Iz Beograda su za London danas odleteli srpski olimpijci u atletici I rvanju, a u petak će se ostatku tima pridružiti kajakaši i atletičari Tatjana Jelača i Mihail Dudaš.