zoka ARUNOVIC

Sreda bogat sportski dan za Srbe u Londonu

 

Petog dana na Olimpijskim igrama u Londonu, u sredu, Srbija će imati predstavnike u šest sportova – streljaštvu, džudou, plivanju, veslanju, odbojci i tenisu.

Prve na borilišta izlaze reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Jasna Šekarić, koje od 10 sati nastupaju u kvalifikacijama discipline malokalibarski pištolj.

Džudista Dimitrij Gerasimenko u 10.30 ima borbu u kategoriji do 90 kilograma, protiv Kinepija Romea Kome iz Obale Slonovače.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Rog: Još traju pregovori sa Saudijskom Arabijom oko žena

Srpske plivačice Nađa Higl i Miroslava Najdanovski učestvuju u kvalifikacijama. Od 11.47 Higl će plivati na 200 metara prsno, dok u 12 sati nastupa Najdanovski u trci na 100 metara slobodnim stilom.

U isto vreme plasman u finale pokušaće da izbori veslački dvojac bez kormilara Nikola Stojić – Nenad Beđik.

Posle dva neočekivana poraza od Kine i Južne Koreje, takmičenje u dvorani „Erls Kort“ nastavljaju odbojkašice Srbije, koje od 15.45 igraju protiv Turske utakmicu trećeg kola B grupe.

Povezana vest:  OI 2016, Torubarov: Spremni smo da se borimo za medalju

Na teren bi trebalo da izađe teniser Janko Tipsarević, koga u osmini finala olimpijskog turnira očekuje duel protiv Amerikanca Džona Iznera, a na ženskom turniru Ana Ivanović se sastaje sa Belgijankom Kim Klasjsters.

Počinje i takmičenje mešovitih dublova, gde Ivanovićeva u tandemu sa Nenadom Zimonjićem igra protiv indijske kombinacije Leander Paes/Sanija Mirza.

Tačne termine odigravanja teniskih mečeva organizatori će objaviti kasnije večeras.

Povezana vest:  SRPSKI SPORTISTI U ČETVRTAK NA TERENU, Čavić počinje borbu za medalju