Milica Mandic Srbija finale OI

Dačić obećao stan Milici Mandić

 

Premijer Srbije ivica Dačić obećao je danas olimpijcima da će Vlada ulagati u sport i da će u četvrtak doneti odluku o dodeli stana Milici Mandić koja je u na Igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju u tekvondu. Na prijemu za reprezentativce Srbije koji su učestvovali na upravo završenim Olimpijskim igrama, Dačić je rekao da nema razvoja sporta bez ulaganja i obećao da će Vlada pomoći iz državnog budžeta koliko bude mogla.

Kako je rekao, Vlada će pozvati preduzeća i pojedince da ulažu u sport da bi olimpijci imali što bolje uslove za pripremu, i osvojili što više medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, u Brazilu.

Sportisti Srbije su na olimpijskim igrama u Londonu osvojili četiri medalje. Država im je obećala i novčane nagrade: 35.000 evra za zlato, 30.000 za srebro i 25.000 za bronzanu medalju.

Povezana vest:  Saslušan čovek koji je bacio flašu na atletsku stazu tokom OI

-Vlada će doneti odluku o nagradama kada donesete dokumentaciju, a dokumentacija su medalje – rekao je premijer.

-Svako ulaganje u vas je neprocenjiv profit. Vi ste doprineli da se poboljša ugled Srbije. Ono zbog čega je cela Srbija bila ponosna jeste kakav ste odnos imali prema svojoj zemlji – rekao je Dačić.

Po rečima Dačića, građani su Milicino pevanje himne na dodeli zlatne medalje u tekvondu dočekali „sa suzama i ponosom“.

-Vi ste ponos naše zemlje. Vi ste primer kako se neko bori za svoju zemlju, da ne treba odustajati i da ima šanse za pobedu do poslednje sekunde. Vi ste bili primer kako država koja spada u red siromašnijih može da iznedri šampione – poručio je Dačić olimpijcima.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije odbranili olimpijsko zlato

Na prijemu su bili ministarka sporta Alisa Marić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ministar za rad i socijalna pitanja Jovan Krkobabić. Dačić je rekao da će vlada u četvrtak doneti odluku da se reši stambeno pitanje Milice Mandić:

-Ko će da živi sa njom neka sama odluči u to neće da se meša vlada – rekao je Dačić u šali.

Kako je premijer naveo u istom tonu, on je svoje zdravlje proteklih dana narušio zbog vaterpolista – od uzbuđenja. Pozdravljajući sportiste, ministarka Marić je rekla:

-Srbija će znati da ceni vaše rezultate i da to nagradi.

Povezana vest:  MOK dodeljuje ekskluzivna medijska prava za Olimpijske igre 2026-2032 u Evropi Evropskoj radiodifuznoj uniji i Warner Bros. Discovery

Predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac rekao je da je, kao bivši sportista, ponosan na olimpijce i poželeo im još više uspeha u Riju. I vaterpolista Vanja Udovičić je rekao da se nada će sportisti iz Srbije na Igrama u Brazilu osvojiti više medalja. Kako je ukazao, za to im je potrebna pomoć i države, i društva.

Osvjačica srebrne medalje u streljaštvu Ivana Maksimović rekla je da su olimpijci dali sve od sebe, a Milica Mandić da je svako pružio maksimum. Olimpijci su, kako su naveli, zadovoljni noćašnjim dočekom na beogradskom aerodromu.

Sportiste Srbije koji su učestvovali na Igrama u Londonu, večeras će u 20.00 sati, ispred Skupštine Grada, pozdraviti i građani Beograda.