Milica_mandic_OI01

Olimpijci zahvalili građanima na dočeku i podršci
 
Olimpijski tim Srbije i osvajači medalja zahvalili su građanima na večeršnjem dočeku, kao i na podršci koju su im davali tokom Olimpijskih igara u Londonu.
Doček je organizovan ispred Skupštine grada, a olimpijski tim dočekalo je ovacijama više hiljada građana. Deo olimpijskog tima stigao je sa Igara u Londonu rano jutros, pošto su OI završene u
nedelju uveče.
U Skupštini grada dočekali su ih gradinačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i predsednik opštine Novi Beograd i bivši reprezentativac u vaterpolu Aleksandar Šapić.
Pre obraćanja olimpijaca sa balkona Skupštine grada, hor I okupljenih pevali su državnu himnu „Bože pravde“, a potom se začulo skandiranje „Srbija, Srbija“. Okupljeni su nosili zastave Srbije i sa oduševljem i skandiranjem dočekali pojavljivanje olimpijaca.
-Hvala što ste došli i što ste verovali u nas – poručio je Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju, a prisutni su mu uzvratili „Vanja mi te volimo“.
Strelac Andrija Zlatić, osvajač bronzane medalje, rekao je da je prizor ispred Skupštine grada fenomenalan.
-Divno je biti ovde. Možda se vidimo neki drugi put sa ove iste terase – poručio je Zlatić.
OI02 
Strelkinja Ivana Maksimović, koja je osvojila srebrnu medalju, kazala je da su večerašnji prizor i osećaj neponovljivi.
-Ponosna sam i čast mi je što sam bila deo tima. Svi su dali srce za ovu zemlju, za uspeh i medalje. Hvala vam što ste došli da upotpunite moj san i medalje – pručila je Ivana Maksimović koja je osvoljila 100. medalju za Srbiju.
Najveće oduševljenje prisutnih izazvalo je obraćanje Milice Mandić koja je osvojila zlatnu medlaju u tekvondou.
-Dobro veče Srbijo! Hvala vam na divnom osećaju, za ovako nešto se živi… Hvala vam što ste uspeli sve ovo da nam pružite. Ovu medalju posvećujem svima vama – kazala je Mandićeva i dodala da su zaslužni za njen uspeh i stručni tim i njena porodica, kao I tekvondo klub Galeb iz Beograda.
Na balkonu Skupštine grada bio je i predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, koji je na tom istom balkanu bio posle pobede reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u košarci u Grčkoj 1995. godine, kada je prvi put organizovan doček ispred Skupštine grada. Od tada se na tom mestu proslavljaju veliki sportski uspesi sportista iz Srbije.
Večerašnji doček je završen vatrometom, a nakon toga je organizovan prijem u Skupštini grada.

 

Povezana vest:  Big Ben će zvonjavom od tri minuta označiti početak OI