paraolimpijci_docek

Mićović: Država mora da nastavi da nam pomaže
 
Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je danas da je potrebno iskoristiti istorijski upseh reprezentativaca na Igrama u Londonu, kako bi nacionalni tim nastavio da postiže dobre rezultate.
Srpski paraolimpijci su u Londonu osvojili pet medalja. Zlatne medalje osvojili su Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja, a srebrom su se okitili Draženko Mitrović u bacanju kugle i Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu.
-Neophodno je da ovaj trenutak iskoristimo za postizanje što boljih rezultata u budućnosti. Da bismo bili još bolji i konkurentni sportskim silama, potrebno je da država nastavi da radi kao do sada. Ponosni smo postignutim u Londonu, ali još više jer se nacija okrenula ovim sportistima i pratila njihove nastupe – rekao je Mićović na konferenciji za medije u hotelu „Moskva“.
Najiskusniji takmičar u Paraolimpijskom timu Srbije, stonoteniser Zlatko Kesler, kazao je da se nada da će Ministarstvo omladine i sporta povećati budžet, kako bi sportisti mogli da putuju na sva takmičenja.
-Očekivali smo zlato od Borislava Perić-Ranković, ali nismo uspeli da je pošaljemo na turnir u Aziji. Uz veći budžet imali bi smo više šansi, jer bi na taj način znali gde se nalazimo u odnosu na konkurenciju – rekao je Kesler.
On je najavio da više neće nastupati u pojedinačnoj konkurenciji na inostranim takmičenjima.
Srpski reprezentativci su se posle konferencije za medije družili sa Beograđanima kod Terazijske česme.
-Mi na na velika sportska takmičenja idemo da postignemo što bolji rezultat, ostavljajući i srce i dušu na terenu. To radimo jer želimo da nacija bude ponosna na nas i da sa njima podelimo ovu radost – poručila je Perić-Ranković.
Ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport čestitao je srpskim paraolimpijcima i kazao da su svojim dostignućima inspirisali mnoge da se uključe u sport.
-Bili ste deo istorijskih Igara. Imali ste priliku da se takmičite pred punim tribinama i nadam se da će vam ovi rezultati pomoći da skrenete pažnju na sebe i još brojniji dođete u Rio de Žaneiro – zaključio je Devenport.

 

Povezana vest:  Najavljena Evropska nedelja u sporta koja će u Srbiji biti održana od 23. do 30. septembra