Fejzic,_Maksimovic,_Mandic,_gladovic,_Bogdanovic

SPORTISTI SRBIJE OTPUTOVALI NA PRIPREME U BRAZIL
 
Osvajačice medalja na Olimpijskim igrama u Londonu, tekvondoka Milica Mandić i strelkinja Ivana Maksimović, otputovale su u Rio de Žaneiro na dvonedeljne pripreme u gradu domaćinu predstojećih Olimpijskih igara.
Pored Milice i Ivane na pripreme u Brazil otišli su Damir Fejzić i Dragana Gladović (tekvondo), kao i sparing partner Mandićeve – Tijana Bogdanović. Sportisti će, sa svojim trenerima i medicinskim timom u Brazilu boraviti do 19-og decembra.
Dve nedelje u Rio de Žaneiru ovim sportistima predstavljaju početak pripremama za sledeću sezonu, ali i za Olimpijske igre 2016.
„Čeka nas naporna sezona tako da su nam ove pripreme vrlo važne. Ovo će biti odlična prilika da se upoznamo sa onim što nas očekuje u Brazilu za četiri godine. Nema boljeg načina da se pripremimo za predstojeće izazove,“ rekla je pre polaska na put Ivana Maksimović.
„Puno će nam značiti ove pripreme jer će predstojeća sezona u kojoj me očekuje i Svetsko prvenstvo biti izuzetno teška. Imaćemo dosta napornih treninga, baziranih na tehnikama i sparingu. Ekipa nam je mlada i perspektivna, puna energije, što je veoma bitno kada se mnogo trenira,” izjavila je neposredno pred poletanje olimpijska šampionka Milica Mandić.
Olimpijski komitet Srbije je inicirao ove pripreme kako bi pre svega osvajačima medalja u Londonu i mladim sportistima od kojih se očekuju visoki dometi i na Olimpijskim igrama u Riju 2016, a kojima su ovakve pripreme odgovarale u ovom trenutku, omogućilo da treniraju na mestu održavanja sledeće najveće smotre svetskog sporta.
Od 11-og do 15-og decembra u Riu će boraviti i delegacija OKS koju će predvoditi generalni sekretar Đorđe Višacki. Povod za njihovo putovanje su „Otvoreni dani za Nacionalne olimpijske komitete“ (NOC open day) koje Organizacioni komitet organizuje za predstavnike svih nacinalnih olimpijskih komiteta, kako bi im omogućili da sagledaju faze priprema svih segmenata organizacije i pružili prilku da se upoznanju sa ljudima, sa kojima će u susret Riju biti u redovnoj komunikaciji.

Povezana vest:  Olimpiski komitet Srbije čestitao Tomasu Bahu reizbor na mesto predsednika MOK-a