OKS_novi_logo
OKS: Sistem distribucije ulaznica mora da se pojednostavi
Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da je u intenzivnoj komunikaciji sa čelnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) po pitanju distribucije ulaznica i da je zajednički zaključak da sistem distribucije mora da se promeni, pojednostavi i unapredi.
Predsednik OKS Vlade Divac informisao je članove Izvršnog odbora da je kao član Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) prisustvovao sastanku Izvršnog odbora MOK-a na kojem je jedna od tema bila distribucija ulaznica.
„Imajući u vidu da smo na ovu temu bili u redovnoj i intenzivnoj komunikaciji sa zvaničnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i da smo već preduzeli sve korake koji su od nas očekivani, zadovoljni smo zaključcima koje je doneo Izvršni odbor MOK-a. S obzirom da je i Međunarodni olimpijski komitet konstatovao da je sistem raspodele ulaznica za Olimpijske igre neadekvatan i komplikovan, a imajući u vidu blisku i kooperativnu saradnju u proteklom periodu, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, pozvan je da učestvuje u kreiranju novog i naprednijeg sistema“, navodi se u saopštenju OKS.
MOK je sinoć objavio da je upozorio nacionalne komitete Srbije, Grčke, Litvanije i Malte da moraju da sprovedu do kraja istrage i kazne odgovorne za preprodaju karata za OI u Londonu na crnom tržištu.
MOK je naveo da je predsednik OK Grčke Spiros Kapralos učešćem u ovoj aferi prekršio kodeks ponašanja i naneo veliku štetu olimpijskom pokretu.
Pored njega u aferu su umešani predsednik još jednog nacionalnog komiteta, tri generalna sekretara i jedan šef marketinga, ali nisu navedena imena već samo zemlje iz kojih dolaze.
Britanski mediji su u junu objavili da su pojedini zvaničnici prodavali karte za OI u Londonu na crnom tržištu, a na spisku se našao i OKS. Među onima čije se ime spominjalo bio je i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.
Povezana vest:  Božidar Maljković ugostio predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivicu Dačića na izložbi “Put pravih vrednosti”