djordje_visacki
 
PODRŠKA EOK i DEMANTI NA VEST OBJAVLJENU NA SAJTU RADIO TELEVIZIJE SRBIJE  I POTOM PRENETU U DRUGIM SREDSTVIMA JAVNOG INFORMISANJA
 
Olimpijski komitet Srbije oštro osuđuje prenošenje netačne informacije u sredstvima javnih informisanja da je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki kažnjen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i da se za njega očekuje kazna od strane Olimpijskog komiteta Srbije.
Suštinski netačno interpretiranje zaključka Međunarodnog olimpijskog komiteta u domaćim medijima nanelo je nemerljivu štetu i Olimpijskom komitetu Srbije i lično generalnom sekretaru OKS, Đorđu Višackom.
Đorđe Višacki kroz celu svoju karijeru, kako sportsku, tako i karijeru sportskog radnika, nikada nije imao ni jednu mrlju i nikada nije bio akter ni jedne afere ili skandala.
Olimpijski komitet Srbije zahteva da sva sredstva javnog informisanja koja su objavila netačnu informaciju, objave demanti na isti način i istim intenzitetom, kako bi se naneta šteta Olimpijskom komitetu Srbije i generalnom sekretaru, Đorđu Višackom, makar ublažila.
Želimo da bude jasno da Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki nije ni suspendovan, ni kažnjen od strane MOK. Naprotiv, u trenutku objavljivanja vesti na sajtu Radio Televizije Srbije sa naslovom „MOK kaznio Višackog (kasnije promenjenog naslova u „MOK traži kaznu za Višackog“) u kojoj se kaže da „MOK traži da se generalnom sekretaru OKS-a zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela“, Đorđe Višacki nalazio se, kao i u ovom trenutku u Rimu, na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta. On u svojstvu člana Skupstine Evropskih olimpijskih komiteta, zajedno sa Predsednikom OKS Vladom Divcem, učestvuje u razmatranju predloga o uvođenju Evropskih igara.
Imajući u vidu da se svi predstavnici međunarodnog olimpijskog pokreta nalaze na Generalnoj skupštini EOK, ovim povodom iz Rima, pismom se oglasio i Član MOK, član Izvršnog odbora MOK i Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, gospodin Patrik Hiki, u kojem jasno demantuje da je Generalni sekretar, Đorđe Višacki kažnjen ili suspendovan od strane MOK – a. U pismu se, naprotiv navodi da generalni sekretar Đorđe Višacki uživa punu i jedinstvenu podršku, a gospodin Hiki naglašava da se raduje saradnji sa Đorđem Višackim i u budućnosti. Kopiju originalnog pisma, kao i prevod pisma Vam dostavljamo kao sastavni deo ovog saopštenja.
 
Povezana vest:  Deset američkih gradova želi OI 2024.