Strahinja Stanisic

Skijaši startovali u veleslalomu, a Dženis Avdić u trci individual na 12,5km

Drugog dana Evropskog olimpijskog festivala mladih u Brašovu sportisti Srbije su započeli svoje takmičenje. Skijaši Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Viktor Raković i Vanja Starčević stratovali su u trci veleslaloma, dok je jedini biatlonac iz Srbije startovao u trci individual na 12,5 km.
Posle prve vožnje u kojoj je startovao 61. Strahinja Stanišić bio je 36., sa 4,06 sekundi zaostatka za najbržim takmičarem, usled greške koju je napravio u samoj završnici trke. U drugoj vožnji bio je dosta bolji i ukupnom plasmanu veleslaloma završio je kao 33, sa ukupnim vremenom 1:52,65.
-U prvoj trci sam imao grešku pred ciljem koja me je koštala ulaska u prvih 30. Drugu trku sam vozio mnogo bolje i imao sam dosta manji zaostatak za prvim. Mogu samo da kažem da sam zadovoljan drugom vožnjom -rekao je Strahinja.
Vanja Starčević je sa startnim brojem 64 prvu trku završio 47., da bi u drugoj vožnji popravio vreme i u konačnom plasmanu bio 43 sa vremenom 1:55,62. Marko Stevović i Viktor Raković nisu uspeli da završe prvu vožnju.
U trci individual na 12,5 km Dženis Avdić završio je 62. od ukupno 77 takmičara. Boljeg plasmana koštali su ga kazneni minuti, usled lošeg pucanja. Na kraju je imao 12:18,9 minuta zaostatka za pobednikom.
Dženisa će u četvrak 21. startovati u sprintu na 7 km, dok skijaše istog dana očekuje trka slaloma.

Povezana vest:  Stjuart Pirs selektor britanskog olimpijskog tima