vlade divac (3)Divac: Nadamo se jakom timu u Sočiju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisao je danas na svečanosti obeležavanja rođendana OKS u hotelu „Moskva“ poziv za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.
-Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale 103 godine dugom olimpijskom tradicijom. Sa nama su danas momci koji su dostojno predstavili našu zemlju na upravo završenom Zimskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu i oni predstavljaju budućnost našeg zimskog sporta. Do narednih Zimskih olimpijskih igara ostalo je manje od godinu dana i nadamo se da ćemo imati jak tim u Sočiju – rekao je Divac na proslavi obeležavanja 103. rođendana OKS.
Ministarka sporta i omladine Alisa Marić rekla je da je ovaj događaj prilika da se osvrnemo na novi olimpijski ciklus.
-Istorija sporta i olimpizma u Strbiji je duga i počiva na tradiciji. Ovo je prilika da se osvrnemo na novi olimpijski ciklus. Očekuju nas nova uzbuđenja. Ovo nije zatišje pred buru, svaki trening koji se iskoristi za pripreme je bitan – rekla je ministarka Alisa Marić.
Ona je poručila mladim sportistima da se u ostvarenju svojih ciljeva ugledaju na poznate ličnosti našeg sporta.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar rekao je da je na ovom mestu pre 103 godine udaren temelj olimpizma.
-Olimpijske igre su san i vrhunac karijere svakog sportiste, a to je i prilika da predstave zemlju u najboljem mogućem svetlu – rekao je Šoštar.
Tradicionalna proslava rođendana OKS obeležena je intoniranjem himne Srbije, a zastavu OKS podigli su skijaš Viktor Raković i bijatlonac Dženis Avdić.
Lovorov venac su na spomen ploču osnivaču OKS Svetomiru Đukiću ispred hotela „Moskve“ položili Vlade DIvac i Aleksandar Šoštar.

Povezana vest:  PREDSEDNIŠTVO OKS USVOJILO GODIŠNJE PROGRAME ZA 2013. GODINU