asmir kolasinac kznAsmir Kolašinac predvodi olimpijski karavan u Kruševcu

U ponedeljak, 20.05.2013. od 12.00h, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu, održaće se Olimpijski čas, a tom prilikom mališani će imati priliku da se druže sa aktuelnim Evropskim šampionom u bacanju kugle, Asmirom Kolašincem.
U novom olimpijskom ciklusu olimpijski karavan nastavlja svoje putovanje po Srbiji. Fond sporta i olimpizma i Olimpijski komitet Srbije nastoje da skrenu pažnju deci širom naše zemlje na to koliko je važno baviti se sportom, razvijati veštine i znanja, negovati hrabrost, prijateljstvo i timski duh.
Učesnici „Olimpijskog časa“ će proći niz radionica kroz 5 stanica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Steći će znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
Jedan od tih heroja je svakako i najbolji atletičar Srbije- Asmir Kolašinac. On će se u prostorijama Doma sindikata družiti sa učenicima u okviru tribine i objasniti im iz prve ruke kako je to biti profesionalni sportista, koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti kako u sportu tako i u svakodnevnom životu.
Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.
Kroz Srbiju su sa olimpijskim karavanom već putovali olimpijci: Filip Filipović, Bobana Veličković, Aleksandar Drenovak, Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Marko Jevtović, Nenad Filipović, Marko Tomićević, Mihail Dudaš, Aleksandar Karakašević, Darko Živanović, Olivera Jevtić, Ivana Španović, Antonija Nađ, Ivan Stević, Aleksandar Maksimović i mnogi drugi.
Do sada je Olimpijski karavan posetio Kikindu, Gornji Milanovac, Jagodinu, Negotin, Leskovac, Aranđelovac, Pirot, Prijepolje, Sombor, Svilajnac, Novi Sad, Suboticu, Kosjerić, Stragare, Petrovac na Mlavi, Niš, Veliko Gradište, Sjenicu, Pančevo, Medveđu, Smederevo, Sremsku Mitrovicu, Valjevo, Kraljevo, Novi Pazar, Kragujevac i Šabac, a preko 25000 osnovaca, imalo je priliku da se druži sa našim najuspešnijim sportistima, oseti duh olimpizma i dobro se zabavi.
Dođite u Kruševac da se družite sa nama i da zajedno učimo o olimpijskim vrednostima!

Povezana vest:  8. OLIMPIJSKE IGRE 1924, Sa Igara u Parizu 1924. prvi TV prenosi