djordje visackiGENERALNI SEKRETAR OKS ĐORĐE VIŠACKI NA POZIV PREDSEDNIKA MOK U SEDIŠTU UJEDINJENIH NACIJA

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki otputovao je u Ujedinjene nacije u Njujorku, na poziv predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žaka Roga, gde će u naredna dva dana učestvovati na III Internacionalnom Forumu „Sport u funkciji mira i razvoja“.
Organizatori ovog foruma su Međunarodni olimpijski komitet i Ujedinjene nacije, a cilj foruma je da se procene izazovi i mogućnosti korišćenja sporta kao alata za razvoj i mir. Pored predstavnika iz međunarodnog olimpijskog pokreta na forumu će učešće uzeti visoki državni i predstavnici Ujedinjenih nacija na čelu sa Generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, vodeći ljudi međunarodnih sportskih organizacija, kao i predstavnici poslovnih i akademskih krugova.
Đorđe Višacki je jedan od učesnika foruma koji će, u ime međunarodne olimpijske porodice, razmatrati načine kako da olimpijski pokret i Ujedinjene nacije dodatno unaprede svoju dugogodišnju saradnju.
Generalnog sekretara OKS Đorđa Višackog za vreme trajanja foruma očekuje niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Ujedinjenih nacija.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Rađenović: Očekujem da ostvarimo uspeh