ODTZarko Paspalj Ivana Maksimovic Damir Stajner Desanka Landauer„OLIMPIJSKI DAN“ I PROMOCIJA TIMA SRBIJE ZA MERSIN 9. JUNA NA KOŠUTNJAKU

Na konferenciji za medije održanoj u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama, najavljen je ovogodišnji „Olimpijski dan“. Pod sloganom „Zajedno smo najbrži“, „Olimpijski dan“ će se ove godine po 19. put održati u našoj zemlji, 9. juna sa početkom u 12 časova, na Trim stazi na Košutnjaku, a tom prilikom biće predstavljen i Tim Srbije za Mediteranske igre u Mersinu.
Ovaj događaj kojim se širom sveta obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizuje Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa kompanijom McDonald’s Srbija, koja je tradicionalno generalni sponzor ove manifestacije.
Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi „Olimpijskog dana“.
„McDonald’s tradicionalno podržava „Olimpijski dan“ i olimpijski pokret u celosti. Radujemo se partnerstvu sa Olimpijskim komitetom Srbije i nastaviémo i u budućnosti da podržavamo olimpijske snove miliona ljudi širom sveta“, kazala je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s Srbija.
Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, pozvao je sve zainteresovane da se priključe veselom društvu na Košutnjaku: „Ova manifestacija je iz godine u godinu sve bolja i zanimljivija. Dođite sa svojim porodicama da se družimo i uživamo u prirodi, a usput imaćete priliku da se oprobate u svojim omiljenim sportovima.“
Ove godine na „Olimpijskom danu“ učesnici i posetioci imaće priliku da se druže sa sportistima, članovima Tima Srbije za Mediteranske igre u Mersinu i da nauče nešto novo ili da se oprobaju u nekim od sportova u kojima će Srbija ove godine imati predstavnike na Mediteranskim igrama.
„Na prošlom Olimpijskom danu bila sam deo štafete Olimpijskog komiteta Srbije, a ove godine ću trčati novu Mediteransku trku. Olimpijski dan mi je jedna od omiljenih sportskih manifestacija, a sada će biti još zanimljivije jer ćemo na Košutnjaku predstaviti sportove i sportiste koji će predstavljati Srbiju na Mediteranskim igrama“, nadovezala se olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović.
Pored trka za decu na 200 i na 400 metara, trke zadovoljstva na 3600 metara, i sada već tradicionalne porodične i štafetne trke, ove godine održaće se još jedna nova. U „Mediteranskoj trci“ nadmetaće se sportisti, članovi Tima Srbije koji će ovog leta predstavljati Srbiju ne Mediteranskim igrama u Mersinu.
Kao i prethodnih godina kompanija McDonald’s će za sve učesnike obezbedite majice Olimpijskog dana, dok će predstavnici sponzorskog pula OKS prirediti posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u Porodičnoj trci.
„AS osiguranje“ zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, dok će EKO Srbija, bronzani sponzor OKS obezbediti dva puta po 50l goriva.

Povezana vest:  WADA uskoro odlučuje da li će laboratorija u Riju dobiti licencu