olimpdan2013-016NA OLIMPIJSKOM DANU PREDSTAVLJEN TIM SRBIJE ZA MEDITERANSKE IGRE U MERSINU

Na trim stazi na Košutnjaku, danas je po devetnaesti put u našoj zemlji obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta i ujedno predstavljen Tim Srbije koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Mersinu.
Poruku predsednika MOK Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana ove godine pročitao je atletičar Asmir Kolašinac, aktuelni šampion Evrope u bacanju kugle.
U poruci predsednika MOK se kaže: „Ovaj dan je nešto više od godišnjeg obeležavanja rođenja modernog olimpijskog pokreta. To je proslava koja privlači učesnike, bez obzira na uzrast, pol ili sportske sposobnosti. To je dan koji donosi olimpijske vrednosti i radost sporta zajednicama širom sveta.“
Na ovogodišnjem Olimpijskom danu učestvovali su i sportisti koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Mediteranskim igrama u Mersinu. Oni su se družili i slikali sa posetiocima i demonstrirali svoje sportove, čemu su se najviše obradovali najmlađi.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac iskoristio je priliku da pozdravi članove Tima Srbije za Mersin i da im poželi puno sportske sreće na Mediteranskim igrama: „Trke kojima prisustvujemo podsećaju nas da je sport, danas, više nego ikada deo razvoja svakog društva i da je fizička aktivnost, svakom čoveku osnov za zdravo telo i što je jednako važno, zdrav duh. Porodica je stub svakog društva. Iz tog razloga posebno mi je drago što vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana koji su došli sa roditeljima i pridružili nam se na ovaj dan. Družite se, bavite se fizičkom aktivnošću, uživajte u prirodi, ali je i čuvajte.“
Tradicionalno su održane trke za decu na 200 i na 400 metara, trka zadovoljstva na 3600 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca i štafetna-sponzorska trka. U ovoj trci svoje štafete su imali Olimpijski komitet Srbije, McDonald’s Srbija i kompanije članice sponzorskog pula OKS „MI SMO TIM RIO 2016″: AS osiguranje, Vojvođanska banka, Maruška, Ujedinjene srpske pivare i Color Press Grupa.
„AS“ osiguranje, srebrni sponzor i zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije poklonilo je putno zdravstveno osiguranje najstarijoj i najbrojnijoj porodici, dok je EKO Srbija, bronzani sponzor OKS, poklonio dva puta po 50l goriva.
Olimpijskom danu prisustvovao je i beloglavi sup Srećko, maskota olimpijskog tima Srbije, koji je zajedno sa sportistima učestvovao u demonstraciji njihovih sportova i slikao se sa najmlađim učesnicima.
Već tradicionalno generalni sponzor „Olimpijskog dana“, kompanija McDonald’s Srbija, obezbedila je za učesnike majce „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  OI 2016, Ivana Španović iz prvog skoka do finala