Vaterpolo Srbija - GrckaMEDITERANSKE IGRE 2013
Vaterpoliti Srbije preslabi za starije i iskusnije Grke

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u prvom meču turnira na Mediteranskim igrama od selekcije Grčke, rezultatom 12:3.
Mladi vaterpolisti Srbije pružali su otpor u prve dve četvrtine, ali su u nastavku, snaga i iskustvo reprezentacije Grčke došle do izražaja tako da je meč završen ubedljivom razlikom 12:3. (3:1, 1:1, 4:0, 4:1).
„Nemam zašto da budem nezadovoljan. Borili su se koliko god mogu ovi momci. Ovo je mnogo jači tim od nas. Znali smo da postoji velika razlika u kvalitetu i to su momci iz Grčke danas pokazali. Imajući u vidu da igramo protiv mnogo jačih ekipa dao sam im zadatak da igraju slobodno i da pokušaju da se igrom I nametanjem odupru objektivno jačim protivnicima. Sigurno je da nećemo igrati tako da idemo na što manju razliku, pokušaćemo da igramo najlepše što u ovom trenutku možemo i da to iskoristimo kao veliko iskustvo, rekao je po završetku meča trener reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović.
Tim Srbije igrao je u sastavu Mitrović Vojislav, Tanasković Đorđe, Maksimović Miloš, Vasić Dušan, Gogov Draško, Stojanović Draško, Manojlović Marko, Rašović Viktor, Ranšelović Sava, Eškert Nikola, Matković Nemanja, Obradović Dimitrije i Vitorović Milan.
Sledeći meč vaterpolisti Srbije igraju u petak 21. juna od 17:30 po lokalnom vremenu protiv reprezentacije Italije.

Povezana vest:  OI 2016, Maljković: Istorijska pobeda, bravo za devojke, bravo za Srbiju