Final4MEDITERANSKE IGRE 2013
Sutra startuju plivači

Sutra 21. juna i zvanično startuje plivački deo takmičenja na Mediterasnkim igrama u Mersinu (Turska). Prvog dana našu zemlju predstavljaće Silađi Čaba i Terzić Igor na 100 prsno, Trajković Nikola na 200 mešovito i Šorak Stefan i Stjepanović Velimir na 400 slobodno.
Plivački tim Srbije sastavljen je od sedam plivača (Ivan Lenđer, Silađi Čaba, Velimir Stjepanović, Stefan Šorak, Boris Stojanović, Igor Terzić i Nikola Trajković) koji će predstavljati našu zemlju na predstojećim Mediteranskim igrama u plivanju, koje se održava od 21. do 26. juna. Naš tim otišao je zajedno sa celom ekspedicijom OKS, 16. juna gde je odradio završne pripreme pred nastupajuće takmičenje. Prvog dana takmičenja led će probiti Silađi Čaba i Igor Terzić na 100 prsno, potom Nikola Trajković na 200 mešovito, kao i Velimir Stjepanović i Stefan Šorak na 400 slobodno. Drugog dana predstavljće nas Boris Stojanović na 50 slobodno, Velimir Stjepanović na 50 slobodno i 100 delfin, kao i branilac titule sa prošlih Mediteranskih igara na 100 delfin Ivan Lenđer. Trećeg dana takmičenja srpski tim imaće četiri predstavnika, najpre Boris Stojanović i Velimir Stjepanović na 100 slobodno, potom Igor Terzić na 200 prsno i Nikola Trajković u trci na 400 mešovito. Četvrti dan nastupiće Velimir Stjepanović i Stefan Šorak u disciplini 200 slobodno, dok će Ivan Lenđer braniti boje Srbije u trci na 50 delfin. Poslednjeg petog dana nastupiće Silađi Čaba u svojoj najboljoj disciplini 50 prsno, kao i Velimir Stjepanović na 200 delfin.
Srpski tim stručno će predvoditi savezni trener Dejan Pejinović i njegov pomoćnik Kris Tajdi. Na ovim Mediterasnkim igrama učešće je uzelo ukupno 24 zemlje sa tri kontinenta.

Povezana vest:  Stonoteniserka Perić-Ranković osvojila zlatnu medalju u Riju