Nikola Stojic Nenad BedjikMEDITERANSKE IGRE 2013
Tri finala za veslače

Veslači Srbije odlično su započeli takmičenje na Mediteranskim igrama izborivši već prvog dana tri finala. Iva Obradović u skifu, Nikola Stojić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara i Marko Marijanović i Nenad Filipović u dubl skulu plasirali su se direktno u finale gde ih u nedelju očekuju borbe za medalje.
Andrija Šljukić u skifu, kao i Stanojević Miloš i Vereš Miloš u lakom dubl skulu boriće se za plasman u finale kroz repesaže koji su na programu već sutra.
Selektor naše reprezentacije Nebojša Ilić bio je veoma zadovoljan posle prvog takmičarskog dana: „Iva Obradović pobedila je danas rezultatom 7:42.78 minuta i to govori da bi u finalu mogla do zlatne medalje. Stojić i Beđik su u teškoj trci završili na prvom mestu ispred Italijana i Španaca rezultatom 6:34.74 minuta i u borbi za najsjajnije odličje najveći konkurenti će im biti upravo Italijani. Marijanović i Filipović (6:30.09) su odveslali znatno bolju trku nego na Evropskom prvenstvu, pokazali da su dosta napredovali i od njih očekujem da se bore za jedno od prva dva mesta u finalu.“
Dve naše posade nastupaće sutra u repesažima: „Mladi Andrija Šljukić će tražiti sutra svoju šansu za plasman u finale što bi za njega bio veliki uspeh s obzirom na to da se on još uvek takmiči u juniorskoj kategoriji. Od lakog dubl skula očekujem plasman u finale i borbu za medalju“, rekao je Ilić.
Repesaži su na programu sutra od 09.00 časova, dok su borbe za medalje zakazane za nedelju 23.06. od 09.15 časova.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Ignjatovićeva zauzela 28. mesto u veleslalomu