andrija sljukic foto nadja ilicMEDITERANSKE IGRE 2013
Sve srpske posade za medalje u Adani

Sve posade srpske veslačke reprezentacije će se u nedelju, 23. juna 2013, na regatnoj stazi u Adani boriti za medalje na Mediteranskim igrama u Turskoj. Dvojcu bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, dubl skulu Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i skifistkinji Ivi Obradović u borbama za medalje su se u subotu pridružili i Andrija Šljukić u skifu i Miloš Stanojević i Miloš Vereš u dubl skulu za lake veslače. Ova dva čamca su do najboljih šest došli kroz repesaž. Mladi Šljukić, koji je još uvek junior, s vremenom 7:33.53 je zauzeo četvrto mesto u repesažu i zajedno sa čamcima Slovenije, Egipta i Turske došao iz drugog pokušaja do finala.
Dubl skul za lake veslače koji čine dva Miloša, Stanojević i Vereš, do finala su došli trećim mesto u repesažu ove discipline koje su osvojili s vremenom 6:32.00. Prva je u repesažu bila Turska, druga Španija a četvrti Egipat.
– Plasmanom u finale Andrije Šljukića u skifu i Miloša Stanojevića i Miloša Vereša u dubl skulu za lake veslače za sada je ispunjen zacrtani cilj. Sve posade su svojim zalaganjem i pokazanim na stazi do sada opravdale svoj dolazak na Mediteranske igre. Sutra nas očekuju pet finala i pre svega očekujemo da svi čamci pruže svoj maksimum – kazao je selektor srpske veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.

Povezana vest:  Dvoje mladih sportista na zimskom EYOF-u u Montafonu