Marko Dragosavljevic trkaMEDITERANSKE IGRE 2013
Zlatni Marko Dragosavljević, bronzana Milica Starović

Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini K1 200m, dok se Milica Starović okitila bronzanim odličjem u istoj disciplini. Kajakaši Srbije ukupno su osvojili 4 medalje na ovim Mediteranskim igrama.
Marko je izveslao najkraću takmičarsku deonicu u kajaku za 35.255 sekundi, ispred Italijana Manfredija Rice (35.669) i Španca Saula Kraviota Rivera (36.024).
-Malo sam lošije krenuo na startu. Glavni konkurenti su mi bili Španac i Italijan koji su dobri takmičari ali sam ipak dokazao da sam najbolji ove godine. Srećan sam što sam osvojio prvu medalju na Mediteranskim igrama, a još draže mi je što je baš zlatna -rekao je pun samopouzdanja mladi Marko Dragosavljević.
Milica Starović izveslala je 200 metara za 42.522 sekunde iza Slovenke Špele Ponomarenko Janić (40.689) i Italijanke Norme Murabito (42.158).
Milica je bila presrećna posle trke: „Bila je super trka, dala sam sve od sebe i medalja je bila neizostavna. Veoma sam zadovoljna što sam uspela da donesem novu medalju Srbiji na Mediteranskim igrama.“
Danas su u finalu veslali i Marko Dragosavljević i Simo Boltić u disciplini K2 200m. Oni su završili trku na četvrtom mestu, a Boltić je objasnio kakvih su imali problema na startu: Imali smo loš start zato što se u našoj stazi nije spustio startni blok i nismo uspeli da startujemo sa drugima. To je bio preveliki zaostatak da bismo uspeli da ga stignemo na ovako kratkoj deonici. Mislim da vredimo za zlato i zato nikako ne možemo da se zadovoljimo četvrtim mestom.“

Povezana vest:  OI 2016, Srpski vaterpolisti: Ostaje nam da pobedimo u preostala dva meča