Zak Rog Djordje VisackiGENERALNI SEKRETAR OKS ĐORĐE VIŠACKI NA OPROŠTAJU PREDSEDNIKA MOK ŽAK ROGA OD EYOF-a

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki prisustvovao je ceremoniji koja je u Utrehtu priređena u čast poslednjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih za vreme trajanja mandata predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Roga.
Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki zahvalio se Žak Rogu na velikom doprinosu koji je pružio olimpijskom pokretu. „Dečaci i devojčice, čovek koji stoji pred vama, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog, idejni je tvorac Evropskog olimpijskog festivala mladih, čiji ste vi danas učesnici. S obzirom na to da je gospodinu Rogu ovo poslednji EYOF na funkciji predsednika MOK, okupili smo se danas ovde da ga pozdravimo i iskažemo mu zahvalnost za sve što je tokom svog mandata učinio za olimpijsku porodicu“, rekao je Hiki i uručio predsedniku Rogu umetničku fotografiju.
Mladim olimpijcima i predstavnicima Naacionalnih olimpijskih komiteta potom se obratio i predsednik MOK Žak Rog: „Dragi mladi olimpijci, vaše prisustvo danas čini me srećnim i ispunjenim. Ovo takmičenje je napravljeno zbog vas i nadam se da ćete se dobro zabaviti i ostvariti svoje ciljeve. Zapamtite samo da je najvažnije da na putu do svog cilja uvažavate protivnike i poštujete fer plej.“
Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, članovi Komisije EYOF-a i predsednik EOK Patrik Hiki pridružili su se predsedniku MOK u obilasku olimpijskog sela, a zatim i na ručku gde su razgovarali o dosadašnjim EYOF-ima. Žak Rog je izdvojio EYOF u Beogradu 2007, gde je upravo Višacki bio direktor, kao primer dobre organizacije koja je u potpunosti bila okrenuta sportistima. Pohvalio je atmosferu u olimpijskom selu, koju je imao prilike da vidi tokom svoje posete Beogradu i ponovio da je to po broju sportista jedan od najbrojnijih EYOF-a u istoriji.
Generalni sekretar OKS u Utrehtu učestvuje u radu EYOF komisije koja razmatra pitanja organizacije XII Evropskog olimpijskog festivala mladih i mogućnosti unapređenja EYOF-a u budućnosti.

Povezana vest:  Djordjević: Ovo je velika škola, nećemo kalkulisati u grupi