Sportisti na svecanom zatvaranjuSvečano zatvoren XII Letnji EYOF u Utrehtu , Srbija na 25. mestu od 49 zemalja učesnica

Svečanom ceremonijom večeras je zatvoren XVII Letnji evropski olimpijski festival mladih u Utrehtu. Zastavu Srbije u svečanom defileu nosio je kapiten zlatnih košarkaša Vojislav Stojanović. Srbija je u Utrehtu osvojila dve medalje u timskim sportovima i time zauzela 25. mesto od ukupno 49 zemalja učesnica EYOF-a.
-Želim da se zahvalim svim ljudima koji su naporno radili kako bi organizovali ovo takmičenje na najbolji mogući način. Sportisti, bilo je sjajno družiti se sa vama, vi ste budućnost evropskog sporta. Nadam se da ćete iz Utrehta poneti lepe uspomene i želim vam sve najbolje u budućim karijerama – rekla je na ceremoniji zatvaranja predsednica Organizacionog komiteta EYOF-a u Utrehtu Rinda den Besten.
Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki zahvalio se organizatorima i sportistima: „Hvala svima vama koji ste uložili vreme i trud da prethodnu nedelju učinite nezaboravnom. Mladi olimpijci su pokazali da su pravi šampioni, da poštuju protivnika i fer plej i da od njih možemo mnogo očekivati u budućnosti. Vidimo se za dve godine u Tbilisiju!“
Po okončanju zvaničnog dela programa i svečane predaje zastave EYOF-a Tbilisiju usledio je zabavni i kulturno-umetnički program.

Povezana vest:  Predrag Manojlović na Sportskom Forumu Evropske unije