OI GLUVIH SOFIJA 3

Dočekane olimpijske medalje iz Sofije

Srpski gluvi sprotisti osvojili su na Olimpjskim igrama gluvih u Sofiji prošle sedmice dve medalje. Srebrom su se okitili rukometaši, dok je bronzu osvajila strelac Gordana Miković Mučibabić.
U prostorijama Sportskog društva gluvih Polet u Novom Sadu priređen je prijem za srpke olimpijce i rukovodstvo tima koji su se u Sofiji takmičili u konkurenciji 107 zemalja u četiri sporta – rukometu, streljaštvu, rvanju i plivanju. Iz rukometne selekcije prisustvovali su Milan Barišić, Vladimir Tepavec i Milivoje Brakočević, trener i igrač.
Gordana Miković Mučibabić se zahvalila svima koji su pomogli našim takmičarima, a naročito svom treneru Aranki Binder i selektoru Željku Antoloviću, predsedniku Sportskog saveza gluvih Srbije koji je obećao da će učiniti sve kako bi ovi takmičari dobili zaslužena priznanja od države i Pokrajine.
– Ovo mi je druga bronzana medalja sa Olimpijskih igara. Mnogo sam radila i trenirala kako bih je osvojila. Pre dve godine mi nije išlo dobro, nisam bila uspešna ni na EP u Nemačkoj, ali sam onda uspela da se vratim u pravu formu za najvažnije takmičenje. Nije mi bilo lako, imala sam problema i sa prostorom za treniranje pred Olimpijske igre, ali sada je sve to zaboravljeno, jer je osvojena medalja – rekla je Gordana Miković Mučibabić.
Željko Antolović je podvukao da mu je bila čast da bude u Sofiji sa reprezentacijom Srbije:
– Sportisti su naprno trenirali kako bi ostvarili ove rezultate, jer pored ove dve medalje imali smo još i četiri finala. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli i obećavam još bolje rezultate na sledećim igrama – rekao je Antolović.
Na prigodnoj svečanosti bili su i plivač David Valihora (100 m slobodno), rvači Atila Vajda (do 55kg), Alen Feher (do 66), Ramadan Beriša (do 84) i selektor Mirko Knežević i strelci Filip Kostić (puška), Jasmina Rimski (puška), Milica Simić (pištolj) i svi su dobili prigodne poklone.
Pre četiri gdine, 2009. u Tajpeiju u Tajvanu, bilans je bio takođe dve medalje, srebro rukometaša i bronza Gordane Miković Mučibabić.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Tim Srbije u Sočiju sastavljen od 8 sportista u 5 sportova