Srecko sa polaznicima sportskog kampaŽarko Paspalj svečano otvorio sportski kamp na Avali u organizaciji Procter&Gamble i Olimpijskog komiteta Srbije

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Procter&Gamble organizovali su drugi sportski kamp, ove godine na Avali, kao deo kampanje ,,Hvala Ti Mama“ u Srbiji.
Kamp je zvanično otvorio potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj: ,,Ovaj sportski kamp je samo jedna od aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije, kojima želimo da približimo sport najmlađima i vratimo ga na onaj nivo koji je nekada postojao u našoj zemlji. Zajedno sa našim partnerima kompanijom Procter&Gamble želeli smo deci da pružimo priliku da se oprobaju u različitim olimpijskim sportovima i upoznaju svoje idole. Majke i očevi su tu da ih usmere na prave vrednosti.“
Sportski kamp na Avali trajaće 7 dana – od 17. do 24. avgusta. Simbolično i u olimpijskom duhu, za vreme ceremonije otvaranja upaljena je olimpijska baklja koja će goreti sve do ceremonije zatvaranja koja je zakazana za 24. avgust.
U toku ove nedelje, najuspešniji sportisti Srbije uvešće najmlađe u sve misterije sporta i harmoničan fizički razvoj, u isto vreme učeći ih olimpijskim vrednostima. Uz vrhunske trenere, deca će naučiti da igraju rukomet, odbojku, fudbal i košarku, a imaće priliku da se oprobaju i u sportovima iznenađenja koje smo im pripremili.
Cilj ovog kampa, koji se u Srbiji organizuje drugu godinu za redom, je promovisanje razvoja mladih kroz sport i odavanja priznanja majkama koje podržavaju svoju decu u bavljenju sportom, jer se iza svakog fantastičnog sportiste nalazi još fantastičnija mama.
Kroz promocije organizovane od strane kompanije P&G i njenih brendova Pampers®, Ariel®, Always®, Fairy®, Lenor®, Blend a Med®, Duracell®, Head & Shoulders®, Gillette® i Bonux® izabrano je 30 dece, učesnika kampa.
Osim što će biti fizički aktivna, deca će kroz edukativne i kreativne radionice naučiti mnogo o važnosti sporta, prijateljstva, fer pleja, timskog duha, kao i o olimpijskim vrednostima kojih bi trebalo da se drže i u svakodnevnom životu.

Povezana vest:  Švajcarska u Rio šalje 109 sportista