SRECKO-13Kajakaši Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić predvode Olimpijski karavan u Šidu

U petak, 18.10.2013. od 13h, na Trgu ispred Kulturno obrazovnog centra u Šidu, u sklopu „Olimpijskog časa“ sa đacima će se družiti olimpijci Srbije, kajakaši Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić.
Fond sporta i olimpizma i Olimpijski komitet Srbije nastoje da skrenu pažnju deci širom naše zemlje na to koliko je važno baviti se sportom, razvijati veštine i znanja, negovati hrabrost, prijateljstvo i timski duh.
Učesnici „Olimpijskog časa“ će proći niz radionica kroz 5 stanica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Steći će znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
U Šidu će se sa osnovcima- budućim šampionima u okviru Olimpijske tribine družiti kajakaši Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić. Oni će pokušati da približe đacima kajak kao sport, objasne zašto je bavljenje sportom vžno u životu i šta je potrebno uraditi kako bi neko postao vrhunski sportista- olimpijac.
Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.
Kroz Srbiju su sa olimpijskim karavanom već putovali olimpijci: Filip Filipović, Bobana Veličković, Olivera i Nikolina Moldovan, Aleksandar Drenovak, Asmir Kolašinac, Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Marko Jevtović, Nenad Filipović, Marko Tomićević, Mihail Dudaš, Aleksandar Karakašević, Darko Živanović, Olivera Jevtić, Ivana Španović, Antonija Nađ, Ivan Stević, Aleksandar Maksimović i mnogi drugi.
Do sada je Olimpijski karavan posetio Kikindu, Gornji Milanovac, Jagodinu, Negotin, Leskovac, Aranđelovac, Pirot, Prijepolje, Sombor, Svilajnac, Novi Sad, Suboticu, Kosjerić, Stragare, Petrovac na Mlavi, Niš, Veliko Gradište, Sjenicu, Pančevo, Medveđu, Smederevo, Sremsku Mitrovicu, Valjevo, Kraljevo, Novi Pazar, Kragujevac, Šabac, Kruševac, Ivanjicu i Paraćin a preko XXXX osnovaca, imalo je priliku da se druži sa našim najuspešnijim sportistima, oseti duh olimpizma i dobro se zabavi.
Dođite u Šid da se družite sa nama i da zajedno učimo o olimpijskim vrednostima!

Povezana vest:  Bakstrom odustao od tužbe, nagodba sa MOK oko dopinga