EkOlimpijada VrsacVuk Rađenović, pilot bob tima Srbije na „EkOlimpijadi“ u Vršcu

Na Trgu Sv. Teodora Vršačkog u Vršcu danas je održana još jedna „EkOlimpijada“ a sa učesnicima se družio pilot bob tima Srbije, olimpijac Vuk Rađenović.
Olimpijski komitet Srbije nominovan je za prestižnu svetsku nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta „Sport i životna sredina“, a Vršac je prvi grad u kome se odigrala EkOlimpijada nakon objavljivanja nominacija.
Osnovci iz vršačkih škola imali su prilku da kroz druženje i igru osete olimpijski duh i da nauče nešto novo o olimpizmu i istoriji olimpijskog pokreta.
Ceremoniji otvaranja EkOlimpijade prisustvovali su i direktor filijale Vojvođanske banke koja se uključila u projekat EkOlimpijade u okviru predstojeće Nedelje štednje- Borislav Nikolajev i pilot bob tima Srbije- Vuk Rađenović.
„Drago mi je da sam danas u Vršcu i da imam priliku da učestvujem u EkOlimpijadi po prvi put. Nadam se da ćemo danas svi naučiti nešto novo, jer je očuvanje životne sredine jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti, kojih bi trebalo da se pridržavate u svakodnevnom životu. U susret Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, nadam se da ćete svi pratiti nastupe našeg tima i navijati za nas“, poručio je osnovcima u Vršcu Vuk Rađenović.
Borislav Nikolajev, direktor filijale Vojvođanske banke u Vršcu pozdravio je decu u ime Vojvođanske banke: „Drago mi je da se Vojvođanska banka uključila u projekat EkOlimpijade u susret predstojećoj Nedelji štednje. Mi podržavamo ove akcije Olimpijskog komiteta Srbije već četvrtu godinu za redom, i nadam se da ćete vi svi navijati za Olimpijski tim Srbije u Sočiju kako bi nas obradovali novim medaljama.“
Na „EkOlimpijskom igralištu“ osnovci su učili o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom i prošli kroz niz radionica kao što su: ceremonije otvaranja i zatvaranja EkOlimpijade, pevanje himne, recikliranje, pravljenje pehara i medalja.
U okviru igre „Ferplej fudbal“, u kojoj se zajedno takmiče dečaci i devojčice, stariji osnovci su naučili šta znači fer i korektno nadmetanje, jednakost i poštovanje protivnika.

Povezana vest:  Vaterpolisti zlatnom medaljom zatvorili Mediteranske igre